HomeMobileAndroidVideo: un scurt hands-on cu Essential Phone, smartphone-ul ce se vrea a...

Video: un scurt hands-on cu Essential Phone, smartphone-ul ce se vrea a detrona Pixel

essential_phone_10

După câteva luni bune în care am tot fost momiți de viitorul super smartphone al lui Andy Rubin, unul din părinții Android, avem ocazia să îl vedem în sfârșit în acțiune. Săptămâna trecută a fost prezentat publicului în cadrul unui eveniment restrâns și cei prezenți acolo și-au putut face o părere despre el.

În condițiile în care Note8 e proaspăt lansat iar LG V30 și Pixel 2 sunt aproape, Essential Phone nu mai apare ca un super produs. Da, arată bine în poze și din câte aflăm și în realitate, ecranul fiind unul excepțional. Se mișcă excelent, în mare parte datorită lipsei bloatware-ului, Android-ul curat fiind parte integrantă din Essential Phone. Poate că la fel ca și noile modele Nokia, Essential Phone poate să aibă ceva de spus pe piața Android tocmai prin prisma faptului că aduce un sistem de operare curat, nepătat de bloatware-ul producătorului, dar încă legat prea tare de ecosistemul Google.

După cum se poate observa și în video-ul de mai sus, telefonul are un raport foarte bun în ceea ce înseamnă display/carcasă, făcându-l să arate mai mic de cât este în realitate – display-ul de pe Essential Phone este de 5.7 inci, LTPS IPS LCD cu o rezoluție de 1312 x 2560 pixeli (și 504 ppi densitate). Gândiți-vă că are 141,5 x 71,1 x 7.8 mm, cântărește 185 grame și are o baterie de 3040 mAh.

Funcționează cu 4 GB RAM și 128 GB pentru stocare, are cipset Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835, cu sisteam Octa-core (4×2,45 GHz Kryo & 4×1,9 GHz Kryo). Camera este una de 13 MP cu f/1.9 cu focalizare cu laser, din ceea ce am citit până acum e însă cam slăbuță.

Are și USB Type-C și senzor de amprentă, aducându-l la același nivel cu ceea ce are Samsung, HTC și LG, doar că produsele concurente sunt deja pe piață.

Oricum ar fi, Essential Phone arată bine. Nu sunt însă sigur dacă o să și aibă succes pe piață. Voi ce părere aveți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep