HomeFeaturedFocusApple prezinta viitorul smartphone-ului: iPhone X

Apple prezinta viitorul smartphone-ului: iPhone X

În această seară Apple a prezentat iPhone X (pronunțat TEN), smartphone-ul pe care toată lumea îl aștepta. A zecea aniversare iPhone a adus și iPhone X, alături de modelele iPhone 8 și 8 Plus, doar un upgrade incremental de la modelul 7.

Faceți cunoștință cu iPhone X:

Este măcar aproape de ceea ce sperați că ar putea fi? Sau e doar o copie de Samsung Galaxy S8?

Arată interesant, după cum spune Apple, ar fi edge to edge, cu display Super Retina OLED (nu doar Retina, rețineți!) de 5.8 inci și rezoluție de 2436 x 1125, fără buton Home (între noi fie vorba, e cam ceea ce bănuiam că o să fie). Suportă redarea HDR10 și Dolby Vision (la fel ca LG G6).

Carcasa este metalică, vine ca și iPhone 8/8Plus cu suport de încărcare wireless (Qi) și ni se spune că va avea autonomie cu 2 ore mai bună decât iPhone 7.

Lipsește cititorul de amprentă, locul său este luat de tehnologia de recunoaștere facială, Face ID, ce se bazează pe folosirea unei camere speciale. Deblocarea lui iPhone X va merge fie cu swype, fie prin recunoașterea facială.

Are 143,6 mm lungime, 70,9 mm lățime, 7.7 mm grosime și cântărește 174 de grame. iPhone X va veni în două culori: Space Gray și Silver.

CPU-ul este noul A11 Bionic cu Neural Engine, același ca și pe iPhone 8.

Există un sistem dual de camere foto, care împreună cu modul de fotografiere portrait e capabil să creeze poze cu adevărat interesante (pentru care se poate chiar elimina fundalul).

Camerele au 12 MP, cu f/1.8 respectiv f/2.4 și un nou sistem de filtrare a culorii. De reținut că se pot face înregistrări video 4K până la 60 fps în timp ce pentru 1080p se poate ajunge la 240 fps.

Camera frontală este de 7 MP cu f/2.2 și Auto HDR.

iPhone X nu va fi disponibil imediat, ci doar din 3 noiembrie pe piețele clasice, cu precomenzi din 27 octombrie, prețul său pornește de la 999 USD pentru modelul cu 64 GB pentru stocare.

Atât iPhone 8 cât și noul iPhone X este certificat IP67 (doar!) pentru rezistență la praf și apă.

Trăgând linie, iPhone X e interesant din punct de vedere design și specificații hardware. După cum a fost anunțat de Tim Cook, este acel one more thing atât de specific lui Steve Jobs. Iar alături de iOS 11 pare să fie un produs complet.

Întrebarea este … vouă cum vi se pare?

P.S.: via TheVerge avem și primele poze reale cu iPhone X

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep