HomeFeaturedFocusDe ce nu cred ca Google va cumpara HTC

De ce nu cred ca Google va cumpara HTC

Din când în când iese la iveală și redevine de actualitate teoria conform căreia Google este pe cale să preia divizia de mobile a HTC (fără să includă și partea de Vive VR). După euforia inițială a pasionaților de smartphone, apele se liniștesc o perioadă și când ești pe cale să crezi că totul a fost o scorneală a presei de specialitate, subiectul este reînviat. E drept, nu prea iese fum fără foc, dar eu unul nu cred că Google va prelua HTC-ul.

Am mai multe motive să nu cred așa ceva. În primul rând, deși mulți afirmă că Google are nevoie de o divizie de hardware pentru a face din Pixel-uri concurenți demni de luat în seamă pe piața de Androide, nu pot să ignor faptul că au avut Motorola și au vândut-o chiar în pierdere, la nici doi ani distanță. Da, știu, s-au ales cu un portofoliu de patente care a meritat investiția (și care i-a ajutat enorm în lupta cu Microsoft), dar cred că s-au convins deja că piața de hardware este puțin diferită, mai ales pe zona de dispozitive mobile, acolo unde au dat rateuri și alte nume mari (vezi Microsoft).

Apoi, cred că presiunea financiară asupra celor care dețin HTC este ceva mai mică decât se vede din exterior. E drept, cifrele pe zona de mobile nu au arătat tocmai bine în ultima perioadă, dar Vive pare să reprezinte o supapă prin această presiune mai scade, o gură de oxigen binevenită pentru companie. Faptul că HTC știe să facă telefoane mobile și o face cu pasiune, pare să fie prioritar, să ia fața eficienței financiare și asta mă face să cred că cei care dețin compania nu sunt apăsați de o presiune financiară prea mare.

Am citit și o teorie conform căreia Google a ales intenționat LG ca partener pentru a doua generație de Pixel-uri, tocmai pentru a crește presiunea pe HTC, pentru a înfunda și mai tare compania, chestie care i-ar ușura și mai mult o eventuală achiziție. Refuz să cred că este o strategie a celor de la Google și că s-au gândit la altceva decât o calitate cât mai bună și o livrare cât mai cursivă și fără probleme pentru produsele lor.

Sunt doar câteva motive pentru care nu cred că HTC va vinde divizia de mobile către Google, în ciuda zvonurilor care au revenit în actualitate. Este o părere personală, chiar sunt curios să știu ce credeți și voi despre acest subiect.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep