HomeMobileAndroidGalaxy Note8, S8 si S8+ primesc suport de redare HDR pe YouTube

Galaxy Note8, S8 si S8+ primesc suport de redare HDR pe YouTube

 

IMG_20170910_202435

Când s-a lansat, în toamna anului trecut, Samsung Galaxy Note 7 a fost primul smartphone care a putut reda materiale în HDR de pe YouTube, dar cum lucrurile nu au stat prea bine cu seria Note 7, nici despre HDR pe smartphone nu am putut vorbi prea mult. Cu toate că S8 și S8+ aveau configurație similară cu Note 7, abia de curând a fost posibil ca ele să poată reda conținut HDR de pe YouTube.

Și după câte am văzut și Galaxy Note8 beneficiază de aceleași capabilități: pe modelul pe care îl testez (venit prin programul Orange Smartphone Tester) aplicația YouTube, după update-ul de vineri, poate reda conținut HDR. Se poate observa că la setările Quality apare acum posibilitatea de a alege rezoluția HDR (din păcate maximul este 1440p).

Screenshot_20170910-202555E o veste foarte bună pentru Samsung mai ales că și Netflix a anunțat că din această săptămână oferă suport de redare HDR și pe Note8.

Întrebarea este însă, de ce ai vrea HDR pe un smartphone, mai ales la rezoluții mari?

Răspunsul cred că e foarte simplu: mulți văd, puțini pricep. Dar e bine să fie acolo, mai ales dacă poți folosi WiFi direct să proiectezi rapid ecranul lui Note8 pe un smart TV compatibil.

P.S: nu doar S8, S8+ și Note8 pot reda conținut HDR de pe YouTube, alături de ele mai avem și PixelLG V30 și Xperia XZ Premium. Sunt surprins că LG G6 nu are încă așa ceva.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. […] De curând aplicația de YouTube pentru iOS a primit suportul pentru HDR, permițând afișarea de conținut HDR pentru iPhone X, singurul aparat Apple care suportă așa ceva. Materialele video HDR oferă o gamă mai bună de culori și iluminare, în comparație cu același conținut, nonHDR. Cu ceva vreme în urmă, Google lansat suportul HDR pentru Android, acum a ajuns și pe iOS. […]

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep