HomeFeaturedFocusOrange spune ca in exclusivitate utilizatorii cu iOS 11 pot monitoriza consumul...

Orange spune ca in exclusivitate utilizatorii cu iOS 11 pot monitoriza consumul de date direct din sistemul de operare

ios_usage

Și chiar ne oferă un tutorial detaliat despre cum se poate activa monitorizarea automată a consumului de date direct din iOS 11, pentru abonații Orange. În exclusivitate.

Nu vă voi ţine în suspans şi vă spun de la început că iOS vine anul acesta cu o funcţie unică, în premieră în România şi în exclusivitate pentru abonaţii Orange!
Este vorba despre o funcţie specială, integrată în meniul de setări şi care permite afişarea informaţiilor legate de consum pentru cartela SIM asociată telefonului respectiv precum şi o serie de opţiuni pe care le puteţi activa.
Este o funcţie disponibilă exclusiv abonaţilor
Orange România , legată direct cu aplicaţia Contul meu, astfel încât să aveţi acces cât mai uşor la informaţii despre abonament şi facturi.
Pentru a putea folosi această funcţie, trebuie să urmaţi câţiva paşi foarte simpli: intraţi în meniu, la Settings şi activaţi Date mobile în cazul în care nu sunt deja active. Selectaţi apoi Data Plans, acceptaţi Termeni şi condiţii de utilizare a aplicaţiei utilizare şi planuri celulare.

Ideea e faină și în mod cert extrem de utilă, eliminând necesitatea de a mai folosi aplicații terțe – eu am Network Monitor pentru așa ceva.

E însă o mică (mare) problemă: nu funcționează chiar pentru oricine.

Conform instrucțiunilor Orange e nevoie să se aleagă Data Plans (asta pentru cine are opțiunea disponibilă) și apoi la Usage vor începe să apară detaliile de consum.

După ce ați urmat pașii de mai sus ar trebui să aveți o interfață care să arate așa:

Usage_2

Nu știu dacă altora le merge, pentru mine (abonat Orange) nu funcționează. În locul interfeței de mai sus am:

ios_11_data

Mai încerc, poate nu am făcut ceva bine de nu mi-a fost oferită opțiunea de autentificare cu user și parolă ca să fie preluate automat datele de consum.

Vouă vă merge?

via Orange

UPDATE: Pot să confirm că după un Carrier Update venit întârziat, funcția merge acum și la mine pe aparat. Settings/General/Software Update și două reporniri, iOS 11 a preluat automat datele din aplicația Contul meu și a început să înregistreze consumul de date și voce.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep