HomeFeaturedFocusBrowser-ul Microsoft Edge ajunge si pe iOS si Android, deocamdata in versiune...

Browser-ul Microsoft Edge ajunge si pe iOS si Android, deocamdata in versiune de test

egde_ios_android

Pentru că pe PC pare să nu reușească să câștige teren prea mult, Microsoft a decis (la cererea publicului) să aducă browser-ul Edge și pe dispozitivele mobile, altele decât cele Windows Mobile. Adică pe iOS și Android.

Așa că împreună cu o nouă versiune a shell-ului Android Microsoft Arrow, azi aflăm că va veni Edge pe iOS (deja e disponibilă versiunea de test) și pe Android. Ambele versiuni au ca scop o mai bună integrare a browsing-ului de pe mobil pe PC, chestie faină în esență, implementată deja de Firefox.

De azi Microsoft Edge for iOS e disponibil în versiunea preview iar Microsoft Edge for Android va veni în curând ca să pună în valoare funcția Continue on PC, disponibilă odată cu Windows 10 Fall Creators Update.

1c55b94ac06b950f7ea36edf8669e685

Edge pe iOS și Android aduc aceleași elemente de pe PC: lista Favorites, Reading List, New Tab Page și Reading View și pe smartphone. E normală direcția și face parte din viziunea lui Satya Nadella, cea în care nu mai contează aparatul, contează experiența de folosire, inclusiv posibilitatea de continuare a muncii pe dispozitivul curent, indiferent de pe care a fost începută.

Cine e interesat să testeze Edge pe iOS și Android se pot înscrie în program prin Apple TestFlight, respectiv preview for Android, urmând link-ul de aici.

Pentru shell-ul Microsoft Launcher, ce aduce elemente familiare din Windows 10 pe Android – adică icon-urile cu persoanele favorite, lista elementelor importante plus funcția Continue on PC, înscrierile se pot face aici. Primiți imediat link-ul din Play Store de unde puteți descărca noul shell.

arrow

L-am luat, l-am instalat. Nu e rău, merge mai bine ca versiunile anterioare denumite Arrow.

Un singur lucru ar fi de discutat: dacă nu se mai dezvoltă pentru Windows Mobile, ce șanse sunt să se meargă înainte cu proiectele astea pe iOS și Android?

Aș zice că destul de mari, așa că e bine să stăm cu ochii pe ele.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep