HomeFeaturedFocusGata, inca un produs din zona consumer e oprit de Microsoft: Kinect

Gata, inca un produs din zona consumer e oprit de Microsoft: Kinect

Dar tehnologia din spatele lui merge mai departe în HoloLens (produs de nișă) și Windows Mixed Reality Headset (care ar putea fi doar o bulă precum 3D-ul).

Cu toate astea nu pot să nu mâ gândesc că singurul motiv pentru care am decis să îmi cumpăr un Xbox 360 la început de 2011 a fost Kinect-ul și jocurile faine ce la vremea respectivă te atrăgeau. Chiar și acum, copiii mei se joacă mai mult de 50% din timp pe jocuri Kinect precum Disney, Star Wars, Sports, Adventures.

Microsoft a decis să oprească producția de Kinect și odată cu treaba asta să admită că mai omoară încă un produs din zona consumer, adăugându-l pe lista Windows Mobile, Surface RT, Zune, Groove etc.

Realist vorbind, Kinect și-a trăit viața, și a făcut-o chiar bine dacă e să ne uităm înapoi. O durată de viață de 7 ani, cu suficiente jocuri atractive pentru întreaga familie, este una corectă. Puține produse similare ajung să poată funcționa atâta, așa că din acest punct de vedere investiția mea (și a altora) e scoasă, să nu mai pun la socoteală că Xbox 360 încă merge, mai sunt multe jocuri ce se pot lua la prețuri interesante, Kinect-ul funcționează.

Așa că pentru cine are deja unul nu prea contează că Microsoft a decis să renunțe la el.

Însă e greu să nu observi un trend: Microsoft vine cu o idee interesantă, aduce un produs pe piață (poate chiar și înainte ca el să fie finalizat), face puțină vîlvă, după care îl lasă să moară. Soarta Kinect a fost pecetluită atunci când s-a lansat Xbox One și s-a anunțat că nu există compatibilitate cu primul model de Kinect, cel de-al doilea fiind poziționat la un preț peste așteptări, ceea ce a dus la vânzări slabe, evident.

Dar știți ce e cel mai interesant? Că tehnologia introdusă de Microsoft cu Kinect e acum la Apple, aceștia achiziționând PrimeSense, compania care a avut ideea inițială. Și va veni în AR-ul folosit de noua generație iPhone X.

via TV

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Adica…au cumparat o tehnolgie astia de la microsoft (era o minune sa fie o idee originala microsoft…si sa fie si buna…deja eram utopici)…dar cum nu au reusit sa o dezvolte (pentru asta trebuie idei originale, creativitate, programatori…nu-i suficient un departament de vanzari extrem de agresiv)…a murit tehnologia

    • Tehnologia nu a murit … e în HoloLens și la Apple pe noua generație iPhone. Asta arată că Microsoft intuiește ce va veni în viitor, doar că nu au capabilitatea să îl și creeze.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep