HomeFeaturedFocusHuawei Mate 10 Pro si Huawei Mate 10 Porsche Design, varfurile de...

Huawei Mate 10 Pro si Huawei Mate 10 Porsche Design, varfurile de gama ale producatorului chinez

Mi se pare că flagship-urile marilor producători încep să aibă prețuri din ce în ce mai mari și nu sunt convins că lucrurile merg în direcția cea mai fericită, cel puțin pentru consumatori. Mate 10 Pro și Mate 10 Porsche Design sunt dovezi în plus în sprijinul acestei afirmații. Ambele telefoane vin cu preț mai mare decât Huawei Mate 10 și dacă în cazul lui Mate 10 Pro diferența poate fi oarecum justificată, la Porsche Design lucrurile par să o ia razna.

O să încerc să le iau pe rând și să ne oprim asupra aspectelor care contează. Mate 10 Pro este construit pe același schelet hardware ca și Huawei Mate 10. Vine totuși cu un aspect mai apropiat de tendințele actuale, cu un display cu proporție 18:9, care ocupă o foarte mare parte din suprafața frontală a terminalului, motiv pentru care senzorul pentru citirea amprentei digitale s-a mutat pe spatele dispozitivului. Surprinzător însă, rezoluția este doar full HD+, adică 2160 x 1080 pixeli. La o diagonală de 6 inchi, densitatea este mai mică decât la generația anterioară, de doar 402 ppi. Ca un plus totuși, de această dată ecranul este AMOLED.

Avem același chipset Kirin 970 cu tot cu abilitățile sale inteligente, avem aceleași camere foto, cu sistemul dual pe partea din spate, același sistem de operare cu interfața proprietară Huawei peste el și același acumulator de 4000 mAh. În schimb, la nivel de memorii, avem acum 6 GB de RAM și 128 GB de memorie internă. De asemenea certificarea este IP67, ceea ce presupune că terminalul rezistă acum la scufundarea în apă.

Prețul pentru Huawei Mate 10 Pro este de 799 euro și este oficial că va ajunge și în România, undeva la finalul lunii noiembrie.

Huawei Mate 10 Porsche Edition propune o capacitate de stocare dublă, de 256 GB și un aspect exterior realizat din materiale premium. Fără alte detalii despre natura acestor materiale și fără să ofere altceva în plus, poate cu excepția brandingului, prețul de 1395 euro, valabil pentru piețele din Europa mi se pare exagerat.

Dar sunt convins că se va găsi o piață și pentru acest smartphone exclusivist.

Mate 10 Pro arată bine și, partea cea mai frumoasă, vine oficial și în România. Sunt curios cum va arăta și mai ales cum se mișcă. Deocamdată mă încearcă așa, o ușoară senzație că Huawei s-a cam grăbit cu această lansare și că sunt aspecte la care se mai lucrează. Poate chiar la AI-ul împins în față. Nu am văzut prea multe handson-uri și review-uri, chestie care se cam întâmplă de obicei în ziua lansării unui flagship Android.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep