HomeEvenimenteEchipa Romaniei s-a clasat pe al doilea loc la Campionatului European de...

Echipa Romaniei s-a clasat pe al doilea loc la Campionatului European de Securitate Cibernetică

Romania_1

La Campionatul European de Securitate Cibernetică ediția 2017, organizat la Malaga, echipa României a luat locul doi, în față fiind Spania iar pe al treilea loc Italia. La această ediție au participat 15 țări, România ajungând pe locul doi după ce o bucată a fost prima. La ediția precedentă echipa României s-a clasat tot pe locul doi. Campionatul acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzle-uri criptografice, inginerie inversă și investigații.

La el pot participa tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani, care nu dețin o diplomă de master în domeniul securității cibernetice sau similar, nici certificări sau cursuri în acest domeniu.

Felicitări în primul rând componenților echipei României și celor ce i-au antrenat, adică specialiștii de la Bitdefender, conduși de Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

„Pentru al doilea an la rând, România ocupă un loc pe podiumul european al uneia dintre cele mai dure competiții în securitate informatică, surclasând țări cu reputație în domeniu precum Italia, Norvegia, Anglia, Danemarca și Germania. Bitdefender sprijină formarea profesională a tinerilor care vor constitui viitoarea generație de specialiști în securitate IT, esențială la nivel strategic pentru toate statele”, spune Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Echipa României a fost formată din zece tineri pasionați de securitate cibernetică, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, fiind selectați de Serviciul Român de Informații (SRI) împreună cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice.

Detalii mai multe despre găsiți pe pagina oficială a Campionatului European de Securitate Cibernetică sau pe Cyber Media. Iar dacă vă interesează cum puteți participa și voi, intrați pe pagina http://www.cybersecuritychallenge.ro/.

E o inițiativă faină despre care merită să știe cât mai mulți tineri români.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Numai locul 2? Apai dupa modelul “Halep” sunt numai buni de injurat ca injosesc natia noastra de romani verzi campioni la orice…

    SINCERE FELICITARI!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep