HomeMobileAndroidGoogle Lens e deja disponibil si in Assistant pentru utilizatorii Pixel cu...

Google Lens e deja disponibil si in Assistant pentru utilizatorii Pixel cu versiuni Android 8 Oreo

google_lens

Serviciul Google Lens, prezentat de Google la I/O 2017, ce în esență este succesorul Google Goggles, serviciul Google ce putea să recunoască imaginile preluate pe camera foto, pare să fie disponibil pentru mai mulți utilizatori de Pixel cu versiuni beta (sau nu) de Android 8 Oreo. Practic, prin Lens poți să identifici rapid ce e în jurul tău, să ai rapid traduceri de texte și multe alte chestii faine ce pun în valoare AI-ul Google.

Lens e promovat de Google ca fiind viitorul în ceea ce privește identificarea imaginilor cu ajutorul unui smartphone și a unui serviciu în cloud. Pe 4 octombrie, la lansarea noii generații Pixel, Google anunțat că utilizatorii vor beneficia de versiunea preview pentru Lens, integrată cu Google Photos și Google Assistant (ulterior), lucru ce s-a și întâmplat fără să fie nevoie de niciun update suplimentar.

De curând Google Assistant beneficiază de integrarea Lens  (vedeți icon-ul camerei foto din interfața Assistant prezentată mai sus) ceea ce face utilizarea mai facilă, chiar și pe modelele mai vechi de Pixel, cu Android 8.1 beta. Via Reddit, prin DHatch207 aflăm că Lens în Assistant vine odată cu versiunea 7.15.22.21.arm64 a aplicației Google (cea mai recentă versiune din Store).

Fain este că și alți utilizatori au spus că au primit Lens în Assistant, niciunul însă nu avea un smartphone non-Google. Asta înseamnă că noi, ceilalți, mai avem de așteptat până când o să putem folosi Google Lens direct în Assistant. Eu unul sper că odată cu update-ul de Oreo pentru HTC U11 (pe care îl aștept cu brațele deschise pe canal oficial) s-ar putea să îmi aducă și Lens.

Pentru cine nu mai poate aștepta, există o modalitate de a avea Google Lens (doar în Photos) de acum, dar numai dacă aveți aparatul deblocat și contul de root activ (ceea ce nu recomand decât celor ce știu exact la ce riscuri se expun, dar și ce lucruri faine câștigă făcând asta) – detaliile se găsesc aici.

via XDA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep