HomeFeaturedFocusPrimele benchmark-uri cu Windows 10 pe ARM nu arata incurajator

Primele benchmark-uri cu Windows 10 pe ARM nu arata incurajator

windows10qualcomm

După cum probabil știți Microsoft a făcut mare tam tam pe marginea soluției Windows 10 pe dispozitive ARM, în teorie o chestie foarte faină care va permite aplicațiilor x86 să funcționeze fără probleme pe procesoare ARM și în felul acesta să poată ieși tablete/laptop-uri performante din punct vedere autonomie și putere de calcul.

Sună foarte bine și mulți dintre noi speră că mișcarea Microsoft va fi în măsură să schimbe radical regulile pe piața PC-urilor clasice. Windows 10 pe laptop-uri/tablete cu Qualcomm Snapdragon 835 ar fi ceva foarte fain din prisma prețului – așteptăm cu interes să vedem care vor fi primele modele.

Atât Microsoft cât și Qualcomm au anunțat că din combinația Windows 10 (cu ecosistemul de aplicații) și platforma Qualcomm Snapdragon 835 (sau mai nou) vor ieși laptop-uri și tablete deosebit de atractive, cu o autonomie maximă și performanță fără compromis.

Din păcate însă, primele benchmark-uri pe platforma Windows 10 cu ARM, descoperite de Winfuture.de par să contrazică declarațiile Microsoft și Qualcomm.

Rezultatele din Geekbench sunt departe rău de cele date de platforma Intel Core i3.

geekbench-1200x238

Din păcate nu se apropie nici măcar de cele obținute de aparate Android cu Snapdragon 835. Ca să vă faceți o idee, al meu HTC U11 cu Snapdragon 835 scoate un scor de 1925 pentru Single Core și 6367 pentru Multi Core, cu aproape 50% mai bine decât ce vedem pe Windows 10.

Există oricând și posibilitatea ca rezultatele detectate în Geekbench să fie ale unui alt tip de aparat (despre care încă nu știm nimic) sau să fie obținute în urma folosirii unor versiuni Windows 10 neoptimizate complet.

Oricum, veștile nu par să fie bune. Dacă cumva vă gândeați că vă faceți un cadou fain de sărbători, s-ar putea să mai aveți puțin de așteptat în privința asta.

via Geekbench si MSPU

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep