HomeFeaturedFocusXiaomi Redmi Y1 si Redmi Y1 Lite anuntate oficial

Xiaomi Redmi Y1 si Redmi Y1 Lite anuntate oficial

Este vorba despre două telefoane pe care Xiaomi spune că le-a pregătit pentru piața internațională, așa că speranțele fanilor acestui brand că vom asista în sfârșit la o disponibilitate globală oficială a terminalelor Xiaomi au fost reaprinse. Fără să avem detalii în această direcție, insistăm totuși puțin asupra celor două dispozitive pentru simplu moticv că propun un raport preț/specificații extrem de competitiv. O trăsătură specifică acestui producător, care cred eu că îl va propulsa încet tot mai sus în topul global al producătorilor de smartphone.

Xiaomi Redmi Y1 are un display LCD full HD (1080p) de 5,5 inchi, asezonat cu un chipset Qualcom Snapdragon 435 (procesor octa-core de 1,4 GHz). La nivel de memorii, avem două variante: una cu 3 GB de RAM și 32 GB memorie internă și una cu memorie RAM de 4 GB și capacitate internă de stocare de 64 GB. Telefonul suportă două SIM-uri, plus un card microSD. O cameră foto principală de 13 megapixeli, una dedicată selfie-urilor, de 16 megapixeli, un acumulator de 3080 mAh, un senzor pentru citirea amprentei digitale plasat pe partea din spate a telefonului și un Android 7.1 Nougat completează lista cu detalii tehnice. Este evident că focusul merge înspre iubitorii de autoportrete digitale.

Prețurile de vânzare sunt de aproximativ 140 dolari pentru varianta cu 3GB/32GB și 170 dolari pentru cea cu 4 GB de RAM și 64 GB memorie internă. Prețuri extrem de avantajoase, încă o dată o spun.

Xiaomi Redmi Y1 Lite este ceva mai slab, fără însă să fie și mai mic. Are un display de 5,5 inchi și rezoluție HD (1280 x 720 pixeli), un chipset Snapdragon 425 (procesor quad-core), o memorie RAM de 2 GB și o capacitate internă de stocare de 16 GB. Păstrează camera foto principală de 13 megapixeli, dar o coboară pe cea frontală la doar 5 megapixeli. Dispare senzorul pentru citirea amprentei digitale, dar se păstrează acumulatorul de 3080 mAh.

Prețul însă este pe măsură: aproximativ 110 dolari. Din nou, un preț foarte bun pentru niște specificații decente.

Dacă cele două configurații vi se par cunoscute, este pentru că cele două telefoane sunt variantele internaționale ale lui Xiaomi Redmi Note 5A Prime și respectiv Xiaomi Redmi Note 5A. Iar partea cu versiunea internațională se traduce momentan prin disponibilitatea în India, acolo unde cele două telefoane din seria Redmi Y1 sunt vândute de Amazon.

via MIUI

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep