HomeFeaturedFocus3 aplicatii foto proaspete de la Google Research ce folosesc AI-ul sa...

3 aplicatii foto proaspete de la Google Research ce folosesc AI-ul sa faca chestii faine

google_AI

Implicarea Google în ceea ce privește AI-ul nu mai e de mult un secret pentru nimeni. Probabil că mulți știți și că modelele Pixel beneficiază de algoritmi ce folosesc AI-ul în vederea procesării pozelor făcute cu HDR. Atâta doar că aceste funcții sunt disponibile doar pe smartphone-urile Google Pixel, ceilalți utilizatori putând doar să se uite și să spere că așa ceva va veni și pentru ei.

Vestea bună este că de luni Google a lansat Appsperiments, un program născut în cadrul Google Research, care vrea să exploreze și să pună mai bine în valoare potențialul fotografiilor făcute cu telefonul mobil. Ideea s-a născut odată cu aplicația Motion Stills (se poate descărca de aici) ce convertea scurte înregistrări video în secvențe time lapse folosind tehnologii de stabilizare și randare, aflate în stadiul de experiment.

Aplicând ideile respective și într-un alt context, au reieșit alte trei aplicații, disponibile acum publicului larg pentru testare.

Prima, este o aplicație de Android denumită Storyboard (disponibilă aici) care transformă o înregistrare video într-o poveste de tip comic-book, de o singură pagină. În mod automat sunt selectate scenele interesante, sunt apoi extrase și peste ele se aplică unul dintre cele șase tipuri de efecte.

Urmează apoi Selfissimo, un asistent pentru obținerea unui selfie perfect, alb negru. Puteți să o priviți ca un alt modul al camerei foto, făcut special pentru selfie-uri, ce vă oferă feedback în timp ce pozați. Sunt sigur că mulți vor aprecia acest mod de a produce selfie-uri. Puteți chiar să vă gândiți că sunteți la o sesiune foto cu un fotograf amator ce vă încurajează să scoateți tot ce e mai bun din voi.

Și am lăsat la final o aplicație exclusivă pe iOS, Scrubbies prin care se oferă o modalitate mai simplă de manipulare a vitezei și sensului de derulare a unui material video. Astfel se pot genera secvențe care să surprindă mai clar momentele importante – de exemplu să extrageți fețele zâmbitoare.

Nu sună rău. Vă invit să le testați și să vă faceți propria opinie.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep