HomeFeaturedFocusApple a achizitionat Shazam pentru 400 milioane dolari

Apple a achizitionat Shazam pentru 400 milioane dolari

Este vorba despre una dintre cele mai populare aplicații de mobil, capabilă să recunoască aproape orice melodie și de una dintre cele mai importante și revoluționare companii din IT-ul global. Așa că așteptările mele legate de suma de tranzacție erau ceva mai ridicate, în ciuda situației nu tocmai roze în care se afla Shazam. Până la urmă însă, nici 400 de milioane de dolari nu sunt de ici, de colo, așa că această achiziție merită puțin analizată.

Unele voci spun că cei din Cupertino nu au fost interesați atât de aplicație, cât de tehnologia din spate, care era deja integrată în soft-ul Apple pentru a ajuta asistentul virtual Siri să recunoască melodiile la cerere. Această abordare ar arunca ceva incertitudine asupra versiunii de Android a aplicației, care se pare că nu aducea prea multe venituri (cam ca orice aplicație de Android, aș spune eu). Mai ales în condițiile în care versiunea pentru Windows a fost oprită în prima jumătate a anului.

Alte păreri înclină spre integrarea echipei Shazam în cea din spatele Aple Music, pentru a îmbunătăți experiențele oferite publicului, dar și pentru a ajuta serviciul companiei din Cupertino în lupta cu concurenții de la Spotify. Cele două servicii de streaming muzical, Apple Music și Spotify primesc împreună aproximativ un milion de click-uri de la Shazam. S-ar putea ca cele care merg înspre rivali să fie oprite, este stilul celor de la Apple de a se izola de terți cât mai mult posibil și acum există și un motiv palpabil.

Probabil că timpul ne va arăta ce intenții are Apple cu compania achiziționată, pentru că în momentul de față avem doar declarațiile de complezență din partea celor două părți, fără expunerea strategiei pe termen mediu sau lung.

via TheVerge

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep