HomeCloud & MobilityHoloSurg: cum HoloLens și Mixed Reality pot ajuta la eliminarea tumorilor in...

HoloSurg: cum HoloLens și Mixed Reality pot ajuta la eliminarea tumorilor in muschi

HoloSurg

Știți că îmi place ca din când în când să vă atrag atenția asupra unor noi aplicații interesante ale HoloLens. Azi vă prezint HoloSurg, o soluție realizată de General Hospital Universitario Gregorio Marañón din Madrid împreună cu Exovite. În esență HoloSurg prezintă pe HoloLens un mediu virtual în care sunt afișate mai multe niveluri și mai multe tipuri de cadre, peste imaginea fizică din fața ochilor chirurgilor, combinând mediul real cu cel virtual.

Cadrele separate prezintă detalii despre pacient, inclusiv radiografii și imagini 2D/3D de la CT, MRI, permițând chirurgilor să identifice exact locul tumorilor și să realizeze precis operația.

Ochelarii HoloLens scanează și identifică mediul real, fiind simplu să se afișeze informațiile în cauză exact acolo unde se dorește. Cadrele pe care sunt puse informațiile despre pacient au caracteristica că pot fi mutate oriunde e nevoie de ele și atunci când e nevoie de ele.

Combinația de informația din mediul real și cel virtual, accesată simplu este cheia pentru care aplicații gen HoloSurg vor ajunge să fie indispensabile în domenii precum medicina. Gândiți-vă că în timpul operației, chirurgul poate oricând să ceară detalii suplimentare despre pacient prin comenzi vocale, să schimbe unghiul din care ”vede” o anumită zonă, să mărească imaginea sau să o rotească, toate astea fără să se dezlipească de masa de operație.

Și ar mai fi ceva: tot ceea ce ”vede” chirurgul prin ochelarii HoloLens poate să fie înregistrat și/sau transmis live în scopuri educaționale.

Gregorio Marañón Hospital folosește deja sistemul pentru a trata problemele de ortopedie, fiind ajutați la o planificare și execuție mai exactă a operației.

Acum 2500 de ani, doctorul indian Sushruta realiza primul document în care a documentat o intervenției chirurgicală. Din acel moment au fost posibile foarte multe experimente și medicina a avansat imens. De ce nu ar fi și acum un punct de cotitură similar, datorită realității augumentate?

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep