HomeFeaturedFocusNoua generație Kaspersky Safe Kids ajuta la cresterea sigurantei copiilor in mediul...

Noua generație Kaspersky Safe Kids ajuta la cresterea sigurantei copiilor in mediul virtual

sChild2

Cred că nu mai e un secret pentru nimeni faptul că amenințările online la adresa copiilor sunt în creștere și pe măsură ce copiii folosesc tot mai mult device-urile, sunt expuși unui număr mare de potențiale probleme, plecând de la informație neverificată pe care o iau de bună pe internet (în special de pe YouTube) și până la contactul cu personaje dubioase.

În timpul vacanțelor școlare, copiii au chiar mai multă libertate de a naviga pe Internet. Pentru a-i scăpa pe părinți de griji în perioada Crăciunului și pentru a-i proteja pe tinerii utilizatori de Internet de amenințările din mediul online, Kaspersky Lab a introdus o nouă generație a soluției sale Kaspersky Safe Kids. Acum părinții pot să blocheze căutările periculoase de pe dispozitivele mobile ale copiilor, iar aceștia pot să vadă cât timp le-a mai rămas pentru folosirea computerelor și să le ceară părinților extinderea timpului, de la distanță.

Conform unui studiu Kaspersky Lab, jumătate dintre părinți se tem că cei mici ar putea să vizualizeze conținut online inadecvat, iar soluția Kaspersky Safe Kids poate să blocheze accesul sau să-i avertizeze pe copii despre site-uri și aplicații potențial periculoase. Caracteristica ”Safe Search” a fost actualizată astfel încât părinții pot ascunde anumite rezultate ale căutărilor copiilor, printre care site-uri pentru adulți, conținut violent, site-uri din categoria “alcool și tutun”. Astfel, chiar și dacă un copil tastează o asemenea solicitare în motorul de căutare, rezultatele vor fi filtrate.

“Copiii au mințile receptive în mod natural, ceea ce înseamnă și că sunt foarte vulnerabili la amenințări și la un conținut potențial traumatizant, de care spațiul cibernetic este plin”, spune Andrei Mochola, Head of Consumer Business, la Kaspersky Lab. “Prin urmare, protecția parentală online este obligatorie în prezent și nu ar trebui trecută cu vederea, mai ales în timpul vacanțelor. Misiunea Kaspersky Lab este de a salva pe oricine de pericole online, inclusiv pe cei mai mici utilizatori de Internet. De aceea a fost creată soluția Kaspersky Safe Kids.”

Soluții precum Kaspersky Safe Kids sunt excelente pentru a compensa modalitățile de protecție oferite implicit de Windows 10 Fall Creators Update și vă recomand să apelați la ele dacă vreți să vă lăsați copiii nesupravegheați atunci când navighează pe internet.

Pentru cine e interesat, Kaspersky Safe Kids are și o variantă de test, disponibilă pentru instalare aici. Vă recomand să o încercați.

Un ochi în plus nu strică și e mai bine să știți din timp la ce să vă așteptați decât să încercați să reparați eventualele probleme.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep