HomeFeaturedFocusIntel continua sa se faca de ras, sfatuieste utilizatorii sa nu instaleze...

Intel continua sa se faca de ras, sfatuieste utilizatorii sa nu instaleze patch-urile “proaste” de Meltdown si Spectre

 

Poate Intel să se facă și mai tare de râs, asta după ce ne-a impresionat pe toți, negativ, odată cu confirmarea vulnerabilităților Meltdown și Spectre. Se pare că răspunsul este DA, se poate.

Și o face spunând utilizatorilor să NU instaleze patchurile Meltdown și Spectre, pe care le-a lansat cu ceva vreme în urmă. Adică au avut o problemă, au dat drumul la un fel de patch, care pe Linux sunt cam degeaba, ”gunoaie” după cum le-a numit Linus Torvalds, creatorul Linux.

Dacă nu știți încă, Spectre și Meltdown sunt vulnerabilități detectate în procesoarele Intel (plus cele ARM și AMD), folosite în majoritatea PC-urilor, tabletelor, smartphone-urilor și server-elor moderne, vulnerabilități ce permit atacatorilor să fure informații confidențiale precum parole, chei de criptare sau alte informații importante.

De săptămâna trecută au început să apară informații legate de faptul că aceste patch-uri au dus la reporniri aleatoare ale sistemelor și alte probleme de funcționare, toate ivite după aplicarea patch-urilor Intel. Pe acest fond de probleme, Intel a reacționat informând utilizatorii și producătorii de sisteme OEM să nu le aplice și să aștepte un nou patch, mai eficient, ce o să vină la un moment dat (pentru moment doar anumiți parteneri au primit niște variante funcționale). Ni se spune că problema principală a fost identificată pentru platformele Broadwell și Haswell și că ar exista un fix.

Din păcate pentru utiliatorii de procesoare Intel, ceea ce face acum Intel este să îi pune să aleagă între performanță și securitate. Cine nu vrea scădere de performanță, să nu pună patch-ul. Cine vrea securitate, să se aștepte la probleme.

Ce părere aveți de treaba asta?

via THN

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep