HomeFeaturedFocusiOS va primi optiunea de dezactivare a reducerii automate a freceventei procesorului...

iOS va primi optiunea de dezactivare a reducerii automate a freceventei procesorului atunci cand bateria imbatraneste

batterylife

După scandalul battery gate de luna trecută, seful Apple, Tim Cook, iese și ne spune că în iOS va veni o opțiune prin care utilizatorul va putea dezactiva funcția de reducere automată a frecvenței procesorului pentru păstrarea autonomiei, funcție responsabilă de încetinirea semnificativă a multor iPhone-uri din generația 6 și 7.

Indiferent de scuzele Apple și declarațiile lui Cook sau ale altor oficiali, bănuiala că reducerea voită de performanță avea drept scop forțarea unui upgrade către un model mai nou de iPhone, rămâne și e fondată. Iar faptul că lucrul acesta s-a făcut în tăcere, fără nimic oficial, până când scandalul a izbucnit nu face decât să pună și mai multe paie pe foc.

tim-cook-intrv2-abc-ps-180117_4x3_992

Într-un interviu dat ABC, CEO-ul Apple Tim Cook, spune că:

”pe lângă faptul că oferim posibilitatea e achiziției a unei baterii noi la un preț foarte mic, o să introducem și un instrument care să ofere date despre starea bateriei. Așa o să fie foarte clar și transparent. Și o să spunem dacă se va reduce performanța pentru a împiedica  vreo repornire neașteptată. Iar dacă nu dorește, poate să o dezactiveze”.

Așa că ar trebui să stăm cu ochii pe beta-urile de iOS, deși nu cred că această schimbare va veni chiar așa de repede, mai degrabă în următoarea versiune de iOS, prevăzută a fi lansată în toamnă. Poate că la WWDC o să vedem ce și cum, iar fanboys se vor entuziasma tare de tot că Apple le permite să dezactiveze opțiunea de reducere automată a frecvenței procesorului.

via ABC

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep