HomeFeaturedFocusReview Berlin Urbanista in ear Bluetooth headphones

Review Berlin Urbanista in ear Bluetooth headphones

DSC_8079

Cât de bune sunt căștile Berlin Urbanista in ear Bluetooth? Ei bine, citiți cele ce urmează.

Berlin Urbanista Bluetooth in ear (le puteți găsi la MobileDirect.ro) sunt un set de căști wireless, conectate prin Bluetooth, concepute pentru a oferi celor ce vor să scape de fir o variantă accesibilă pentru căști pentru sport. Prețul lor este unul relativ mic pentru un astfel de gadget (119 lei), însă justificat.

DSC_8080

Setul este construit din material plastic cauciucat, cu un design simplu, având în componență și două suporturi pentru montarea în ureche: unul similar cu design-ul căștilor Apple, cel de-al doilea puțin mai avansat, cu suport mai bun pentru prinderea in ear (se poate vedea în poză o urechiușă ce permite căștii o mai bună fixare în ureche).

Odată fixate în ureche, căștile izolează destul de bine fonic. Cred că în cazul folosirii la activități sportive nici nu e de dorit acest lucru, puțin zgomot ambiental fiind de dorit, pentru a putea reacționa la ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Specificațiile tehnice Berlin Urbanista Bluetooth in ear:

Dimensiune difuzoare 13.2 mm
Impedanță nominală 50 Ω
Răspuns în frecvență 20 – 20000 Hz
Presiune acustică 100dB ±3dB SPL @1KHz
Distorsiuni armonice < 1 %
Bluetooth 4.1
Durata utilizare medie 4 ore
Timp de încărcare 1.5 ore
Microfon Da

Specificațiile tehnice anunță o autonomie de 4 ore, cu o durată de 90 de minute pentru încărcare, date ce sunt relativ exacte: am putut folosi intermitent căștile pe o durată puțin mai mare de 4 ore (suficient pentru activități sportive), timpul de încărcare folosind un încărcător de Lumia 1520 a fost de aproape două ore (apropo, are conector pe microUSB, acoperit cu o ușiță din material cauciucat). Cablul ce leagă cele două căști are undeva la 50 cm lungime, cu partea de control aproape de difuzorul din partea dreaptă.

Discutăm despre un set de căști cu forme simple, ușor de fixat și folosit. Conectivitatea pe Android (HTC U11) și iOS (iPhone 8) se realizează instant, nu există probleme majore de funcționare.

Pentru că am adus vorba despre baterie, ca la orice set de căști de acest tip, este încorporată în unitatea de control pentru volum/pauză și răspundere apel. Tot aici este și butonul de pornire/oprire.

DSC_8081

Calitatea audio: nivel audio bun, fidelitate limitată

Berlin Urbanista sunt mai degrabă niște căști wireless pentru cei ce vor să aibă cu ei o soluție hands free la care să mai asculte și muzică atunci când fac sport sau orice altă activitate unde au mâinile ocupate. Pe partea de convorbire audio, microfonul încorporat face o treabă bună, nivelul și calitatea audio fiind normale, chiar și în condiții de zgomot ambiental mai puternic, convorbirea putându-se desfășura ok.

Iubitorii de muzică ce caută fidelitate trebuie să se orienteze către alt model, Berlin Urbanista oferind o experiență medie, similară cu cea dată de căștile cu fir livrate cu majoritatea smartphone-urilor. Faptul că izolația nu este perfectă (am spus la început de ce) face ca sunetul să fie mai puțin plin decât m-aș fi așteptat (sunetel înalte și medii sunt prea slabe, basul este destul de ok) – e drept, pentru comparație am căștile USonic venite cu HTC U11. Cred că majoritatea celor ce fac trecerea de la setul standard de pe smartphone nu vor simți niciun fel de diferență.

Lucrul pozitiv este că setul de căști Berlin Urbanista oferă o experiență audio medie, fără aberații care să deranjeze pe parcursul audiției, ceea ce nu se poate spune despre multe din căștile clasice livrate pe majoritatea smartphone-urilor.

DSC_8086

Ar mai fi de menționat că suportul de ureche realizat din material siliconat se prinde extrem de ușor, cele două opțiuni prezente în pachet putând fi interschimbate fără niciun fel de problemă.

DSC_8080

Acestea fiind zise, cred că aspectul simplist și funcționalitatea setului de căști Berlin Urbanista Bluetooth in ear este reprezentat destul de bine în preț: 119 lei. Cine vrea o opțiune Bluetooth in ear, are o soluție accesibilă din punct de vedere al prețului.

Dar dacă vă interesează în primul rând calitatea audio, atunci ar fi bine să vă orientați către modele ceva mai scumpe.

Detalii: MobileDirect.ro

Preț: 119 lei

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep