HomeFeaturedFocusVideo: primul smartphone cu cititor de amprenta direct pe display

Video: primul smartphone cu cititor de amprenta direct pe display

Synaptics-Clear-ID-FS9500-fingerprint-sensor-Vivo-AA-3-840x472Despre posibilitatea de a avea un senzor de amprentă direct pe ecranul principal, fără să mai fie nevoie de un buton special, s-a discutat mult, mai ales că au fost speculații legate de folosirea acestei tehnologii de către Apple și Samsung în cele mai noi flagship-uri.

Nu s-a întâmplat asta, în schimb o companie chineză – Vivo, a reușit să prezinte la CES primul prototip de smartphone cu cititor de amprentă prezent direct pe display. Tehnic este de fapt sub sticlă și display-ul OLED.

Soluția este dezvoltată în parteneriat cu Synaptics și e prezentă pe un prototip de smartphone cu display de 6 inci. Synaptics Clear ID este tehnologia (FS9500), introdusă între sticlă și display-ul OLED.
La nivel de funcționalitate face fix același lucru ca și senzorul clasic de pe iPhone 8 și/sau HTC U11/Samsung Galaxy S7,S8.

Este însă mult mai lent, având nevoie de 0.7 secunde să își dea seama despre ce e vorba – dar mai contează oare asta? Mai sunt încă probleme de funcționare, dar factorul ”cool” rămâne.

Synaptics spune că FS9500 a fost testat și că nu poate să fie înșelat de poze cu amprente, imprimări 3D sau alte metode similare, chestie ce pentru moment nu poate fi verificată.

Și ar mai fi ceva: actuala soluție merge doar pe display-uri OLED, cele clasice LCD neputând-o folosi din cauza iluminării.

Dacă avem deja un concept de la terți e ușor să ne gândim că Apple și Samsung au deja prototipuri avansate cu această tehnologie de la Synaptics, iar faptul că nu le-am văzut încă înseamnă ori că încă nu e matură (cel mai probabil) ori că nu funcționează cum trebuie.

Mitul a devenit acum realitate și dacă lucrurile merg bine, e firesc să vedem în curând (nu cred totuși că în acest an) și alte smartphone-uri care să aducă așa ceva în oferta comercială.

Cum vi se pare ideea? Un Samsung Galaxy S9 cu fața complet din sticlă, fără niciun buton și cu cititor de amprentă în partea din față? Sună bine.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep