HomeFeaturedFocusQualcomm anunta modem-ul Snapdragon X24 LTE ce permite viteze de download de...

Qualcomm anunta modem-ul Snapdragon X24 LTE ce permite viteze de download de pana la 2 Gbps

Qualcomm-x24-LTE

Astăzi Qualcomm a făcut un anunț interesant: cel mai nou modem LTE X24 ce poate oferi viteze de download de până la 2 Gbps, teoretic mult mai bine decât am putea obține pe o conexiune de fin Gigabit. Totodată este și primul cip construit pe tehnologia de 7 nanometi FinFET, ceea ce ar trebui să aducă un consum mai bun de energie.

Modemul Snapdragon X24 LTE vine cu o viteză dublă față de generația precedentă. Din anunțul Qualcomm:

“Fiind primul modem Gigabit LTE din lume, Snapdragon X24 LTE poate atinge viteze de până la 2 Gbps și marchează un nou prag în zona de mobilitate, construit fiind pentru a oferi o lățime de bandă mai mare și să asigure o acoperire mai bună pentru rețelele 5G și dispozitivele mobile ce vor apărea în 2019”, spune Serge Willenegger, senior vice president și general manager, 4G/5G and Industrial IOT, Qualcomm Wireless GmbH.

Producătorii de smartphone-uri vor putea folosi acest nou cip în aparatele pe care le vor produce, oferind consumatorilor o experiență mobilă mai bună, inclusiv materiale video filmate în 360 sau conectare mai rapidă la cloud. La MWC, săptămâna viitoare, Qualcomm va prezenta acest modem și o să facă niște demo-uri în parteneriat cu Ericsson, Telstra și NETGEAR.

Tehnologia este abia la început așa că șansele de a vedea în această primăvară vreun flagship care să folosească Snapdragon X24 LTE sunt minime, însă e posibil ca în toamnă, următoarea generație de iPhone să îl aibă.

via Qualcomm

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep