HomeFeaturedFocusSony a prezentat oficial modelele Xperia XZ2 si XZ2 Compact

Sony a prezentat oficial modelele Xperia XZ2 si XZ2 Compact

Chiar dacă este destul de clar că Samsung a furat lumina reflectoarelor cu lansarea modelelor Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus, se întâmplă și alte lucruri interesante la MWC. Și unul dintre momentele destul de așteptate de fanii telefoanelor smart l-a constituit apariția noii generații de flagship-uri de la Sony. Toată suflarea era curioasă să vadă cum va face Sony, în sfârșit, trecerea la noul tip de design, cu display alungit și cum va reuși să integreze acest tip de ecran în designul destul de specific al terminalelor Xperia.

Ei bine, s-a întâmplat, dar rezultatul nu pare să fie chiar așa de spectaculos. Noul design se cheamă Ambient Flow și presupune un spate de sticlă (la Xperia XZ2), rotunjit și un display protejat cu sticlă 2.5D, cu margini laterale destul de subțiri, însă cu marginile de sus și de jos care și-au păstrat destul din grosime. Toate colțurile și muchiile au fost rotunjite pentru a se potrivi cât mai bine cu mâna utilizatorului, spune Sony. Chestie care pe mine mă face să las și mai greu din mână Sony Xperia XZ1 pe care încă îl folosesc. Dar este o chestiune de gusturi, s-ar putea ca până la urmă să fie bine primită această schimbare destul de majoră.

Sony Xperia XZ2 este construit în jurul unui display de 5,7 inchi și rezoluție fullHD+ (2160 x 1080 pixeli, proporție 18:9), în spatele căruia ticăie un chipset de top Qualcomm Snapdragon 845, ajutat de o memorie RAM de 4 GB și de o capacitate internă de stocare de 64 GB. Există și un slot microSD, de tip hibrid.

Pe partea din spate avem o cameră foto cu un singur senzor, de 19 megapixeli (Motion Eye, 1/2.3″ Sony IMX400, f/2.0), același ca pe Xperia XZ1. Tot acolo s-a mutat și senzorul pentru citirea amprentei digitale. Camera foto frontală este de 5 megapixeli, destul de subțirică pentru ziua de astăzi. Cu toate acestea, producătorul japonez a pus destul de mult accent pe abilitățile camerei foto.

Acumulatorul are o capacitate de 3180 mAh, sistemul de operare este un Android 8.0 Oreo, există o certificare IP68, lipsește jack-ul de 3,5 mm. Cam acestea ar fi detaliile care merită evidențiate.

Sony Xperia XZ2 Compact are marele merit de a nu umbla la specificațiile tehnice. Sony a știut întotdeauna că asta este ceea ce caută utilizatorii la un adevărat compact. Avem doar un display mai mic, de 5 inchi, cu aceeași rezoluție fullHD+, avem un acumulator cu o capacitate de 2870 mAh și avem un spate din policarbonat, care înlocuiește sticla și s-ar putea ca asta să fie chiar un plus.

Sony a prezentat și câteva accesorii dedicate pentru noua generație de flagship-uri, însă a uitat partea de prețuri (care mă aștept să fie destul de sus). Știm că Xperia XZ2 va fi disponibil în versiuni de culoare Liquid Black, Liquid Silver, Deep Green (Petroleum Blue) sau Ash Pink, iar XZ2 Compact în Black, White Silver, Moss Green sau Coral Pink. Și avem și o estimare a datei de lansare, undeva la sfârșitul lui martie, începutul lunii aprilie.

via Cnet

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep