HomeFeaturedFocusSpectacol cu peste 1200 de drone oferit de Intel la deschiderea Jocurilor...

Spectacol cu peste 1200 de drone oferit de Intel la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarna

dims

Dacă nu ați apucat vineri să vedeți spectacolul de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang atunci trebuie să știți că ați pierdut o paradă de lumini realizată de Intel cu 1218 drone, sincronizate în roi. Au fost folosite dronele Intel Shooting Star, similare cu cele de la spectacolul de la Super Bowl din 2017 sau cele de la CES 2018 și prin intermediul lor s-au putut realiza pe cer cercurile olimpice și un snowboarder.

Ar fi trebuit ca spectacolul să fie unul live, din păcate nu s-a putut realiza asta și nu din motive legate de vreme … era foarte frig, ci pentru că se pare că au existat ceva probleme tehnice – sper că atacul cibernetic suferit de infrastructura olimpică nu a afectat și Intel.

Există însă posibilitatea ca la festivitatea de premiere Intel să facă un spectacol similar, unde va folosi doar3 00 de drone – rămâne de văzut dacă schimbările tehnice aduse dronelor sunt suficiente pentru a înfrunta vremea rece. Ni se spune că dacă condițiile meteo vor permite, show-ul se va realiza live.

Îmi place ce a reușit Intel și cum înaintează conceptul roiului inteligent de drone (dacă vă aduceți aminte acum doi ani vă spuneam de dansul dronelor Intel pe muzică de Beethoven), mai ales că ne mai abate atenția de la problemele majore Spectre și Meltdown ce afectează toate procesoarele moderne și pentru care nu sunt oferite încă patch-uri coerente și complete.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep