HomeFeaturedFocusPlugin-urile Intel OpenVINO construite pe AI aduc eliminarea zgomotului si transcrieri pentru...

Plugin-urile Intel OpenVINO construite pe AI aduc eliminarea zgomotului si transcrieri pentru Audacity

Utilizatorii Audacity pot utiliza acum plugin-urile Intel OpenVINO ce folosesc AI-ul pentru eliminarea zgomotului de fundal, generarea de muzică și transcrierea conversațiilor.
Utilizatorii Audacity pot utiliza acum plugin-urile Intel OpenVINO ce folosesc AI-ul pentru eliminarea zgomotului de fundal, generarea de muzică și transcrierea conversațiilor.

Folosesc Audacity de foarte multă vreme și consider că este cea mai bună aplicație gratuită de editare a sunetului și de aceea am zis că merită să vă spun că puteți folosi plugin-urile Intel OpenVINO pentru a filtra zgomotul de fundal și a realiza transcrieri ale înregistrărilor și chiar traduceri automate, toate posibile prin integrarea AI-ului.

Iar dacă vreți ceva mai mult, atunci puteți apela la Music Generation și Music Style Remix care folosesc Stable Diffusion (și Riffusion) pentru a genera muzică pe baza textului introdus în prompt-uri sau direct din secvențe audio deja existente. Toate plugin-urile de mai sus folosesc AI-ul local, deci nu trebuie să vă faceți griji că accesați vreun serviciu cloud și că îl antrenați.

Și ar mai fi ceva: Music Separation, tot construit pe bază de AI, cu care puteți încerca să extrageți diferite piste audio (instrumente, voce) din orice piesă – cred că e un instrument excelent pentru toți cei ce și-au dorit să își facă o colecție de piese de karaoke din înregistrările cu formațiile preferate.

Sună bine? Mergeți pe Github-ul OpenVINO și descărcați pachetele dorite. Din păcate, acestea merg doar pe Windows pentru moment (și doar pentru Windows aveți pașii de instalare), dar dacă aveți ceva cunoștințe tehnice puteți să încercați să le compilați pentru Linux sau macOS, sursele sunt acolo. După instalare vor apărea în meniul Effects din Audacity.

Dacă v-am trezit interesul dați o fugă pe site-ul Audacity, descărcați aplicația și apoi instalați plugin-urile și începeți să vă jucați cu ele. Cine știe, poate vă dați seama că aveți stofă de muzician.

Sau poate vreți să vă finisați înregistrările audio existente sau să faceți podcast-urile să sune mai bine.

via th și Audacity

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep