HomeCloud & MobilityAplicatia Otter.ai poate sa transcrie in timp real (si relativ bine) sedintele,...

Aplicatia Otter.ai poate sa transcrie in timp real (si relativ bine) sedintele, gratis!

Ședințomanii au un motiv de bucurie: toate întâlnirile la care participă pot să fie transcrie automat de aplicația Otter.ai, pe gratis, pentru ca ei să se poată concentra pe lucrurile care le fac plăcere: alte ședințe.

Lăsând gluma la o parte, la MWC a fost prezentată aplicația Otter.ai care poate să înregistreze și să transcrie aproape în timp real ședințele la care participați – asta dacă ele se desfășoară în limba engleză. Rata de recunoaștere este destul de bună, mai ales dacă avem în vedere că discutăm despre o soluție gratuită.

În acest moment întârzierea de transcriere este de 2-3 secunde, semnele de punctuație lasă de dorit, precum și recunoașterea persoanelor care participă la discuții. Rata de recunoaștere este bunicică, este însă nevoie de o parcurgere de către o persoană a textului transcris pentru corecție și validare.

Compania din spatele Otter.ai, AISense, oferă aplicația gratuit pentru iOS și Android, arătându-ne că AI-ul pe zona de recunoaștere a vorbirii poate fi folosit și în altă direcție decât cea în care se dau comenzi unor asistenți digitali precum Cortana, Siri sau Alexa.

O altă chestie faină oferită de Otter.ai este că la finalul înregistrării și transcrierii, este analizat textul și sunt extrase cam 10 cuvinte cheie care sumarizează ceea ce s-a discutat.

Pentru moment, soluția poate fi folosită eficient împreună cu serviciile Google și are avantajul că odată terminată întâlnirea/ședința, e posibil ca toți cei implicați să primească pe email o copie a înregistrării precum și transcrierea ei, într-un format gata de a fi prelucrat pentru sintetizare.

Asta îmi aduce aminte că acum vreo 10 ani, șeful meu de atunci, un mare ședințoman, vroia o astfel de soluție (neapărat gratis) ca să poată avea o evidență a tot ceea ce se discuta în niște întâlniri interminabile și fără niciun rost aparent.

Vă recomand să dați o raită pe Otter.ai să aflați mai multe despre soluție și chiar să o descărcați și să o testați din Apple App Store sau Google Play Store.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep