HomeFeaturedFocusBlackBerry da in judecata Facebook, Instagram si WhatsApp pentru incalcarea de patente

BlackBerry da in judecata Facebook, Instagram si WhatsApp pentru incalcarea de patente

Evident, cere despăgubiri, că doar ăsta este rostul unor astfel de acțiuni. Dacă tot nu mai merge business-ul cu telefoanele mobile, care s-a dus în jos destul de abrupt în ultimii ani și a culminat cu trecerea la Android și cedarea fabricației către producătorul chinez TCL, care folosește și numele de Alcatel pe piața de smartphone, compania canadiană s-a gândit să facă bani din altceva. Așa că a scormonit în bagajul cu patente și a scos câteva (din zonele security, user interface features, battery-efficient status updates, sau integrating mobile messaging in games) pe care se pare că Facebook, Instagram și WhatsApp (ultimele două deținute tot de Facebook) le-au încălcat. Dacă tot pretinzi bani, măcar să o faci de la un nume mare, ca să atragi și media în jurul scandalului.

Poate că acțiuniea celor de la BlackBerry este îndreptățită, cine știe, însă maniera în care ei au făcut-o este de-a dreptul jalnică. Pretinzi bani de la un jucător foarte mare din IT-ul global, dar o faci umil, cu capul plecat și lingușitor, cu un discurs plin de miere:

“As a cybersecurity and embedded software leader, BlackBerry’s view is that Facebook, Instagram, and WhatsApp could make great partners in our drive toward a securely connected future, and we continue to hold this door open to them. However, we have a strong claim that Facebook has infringed on our intellectual property, and after several years of dialogue, we also have an obligation to our shareholders to pursue appropriate legal remedies.”

Mi-a plăcut reacția celor de la Facebook, care au fost mult mai direcți și nu au lăsat prea mult loc de interpretare:

“BlackBerry’s suit sadly reflects the current state of its messaging business. Having abandoned its efforts to innovate, BlackBerry is now looking to tax the innovation of others. We intend to fight.”

Nu prea mai sunt multe de spus după această replică bine punctată.

via Variety

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep