HomeFeaturedFocusCine foloseste difuzoare inteligente cu Cortana?

Cine foloseste difuzoare inteligente cu Cortana?

maxresdefault

Răspunsul pare să fie extrem de simplu, dacă este să ne luăm după cel mei recent studiu Kantar, făcut în SUA (singurul loc unde se găsesc astfel de difuzoare smart): nimeni. Harman Kardon Invoke e în acest moment singura boxă smart cu Cortana și din păcate pentru Microsoft, pare că nimeni nu este interesat să folosească așa ceva.

Un studiu făcut de compania Kantar, specializată în analize de piață, arată că din 1097 de americani intervievați, nici măcar unul nu are o boxă cu Cortana.

În schimb 31% au Amazon Echo, 27% au varianta Echo Dot, ajungând împreună la 67% din piață, pentru ca pe locul 3 să fie Google Home.

În schimb Harman Kardon Invoke a fost lansat anul trecut la un preț de 230 USD, pentru ca luna trecută să scadă la 108 USD, lucru ce nu a ajutat la vânzări. Nu e delod ceva pozitiv pentru Microsoft, e însă loc de speranță (să nu fie deșartă ca și în cazul Windows Mobile): dor 34% din americani au un difuzor smart, restul de 66% fiind o piață potențială foarte mare.

E clar că pentru a crește această piață trebuie să existe utilitate: dacă îți iei un difuzor smart, la ce îl foloseși? Chiar zilele trecute asistasem la o dezbatere de acest gen pe Facebook, unde meciul era Amazon vs Google cu păreri împărțite, mai cu seamă că din România ambele sunt mai greu de folosit, aria de utilitate fiind restrânsă.

Dacă pentru noi e încă dificil de ales și înțeles, americanii par că știu cum să treaba: cei mai mulți folosesc un astfel de difuzor pentru a reda muzică și a avea evidența notificărilor, verificarea prognozei meteo și căutări pe internet prin comenzi vocale.

Ceva similar s-ar putea face și la noi de cei ce sunt obișnuiți cu limba engleză și/sau germană, atât boxele Amazon cât și cele Google putând fi folosite cu comenzi vocale.

Singurul dezavantaj este că prin România e cam greu să găsești așa ceva, iar serviciile de streaming audio abia acum încep să intre pe piață. Așa că dacă vă gândeați că s-ar putea să avem așa ceva în România cât de curând, cred că trebuie să mai așteptați o bună bucată de vreme.

Mai întâi să se maturizeze piața americană, apoi cea din Europa de vest și abia pe urmă poate ajunge și la noi. Asta nu înseamnă că dacă vă doriți foarte tare, nu puteți lua un Amazon Echo sau un Google Home – din contră, cumpărătorile de pe amazon.co.uk sau amazon.de funcționează și sunt livrate destul de repede.

Întrebarea este: merită să investești în așa ceva, din perspectiva transformării într-un player audio?

Parcă sunt prea mulți bani investiți.

via Kantar

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep