HomeFeaturedFocusDe stiut: anumite modele Samsung Galaxy S9 si S9+ au camere cu...

De stiut: anumite modele Samsung Galaxy S9 si S9+ au camere cu senzor Sony si nu Samsung!

s9camera

Citeam zilele trecute că în urma unei analize făcute de TechInsights vizavi de senzorii din camerele foto de pe Samsung Galaxy S9 și S9+ s-a descoperit că nu toate aparatele folosesc senzori Samsung ISOCELL, unele având Sony IMX. Cele două tipuri de senzori au design diferit însă nu au discrepanțe în ceea ce înseamnă imaginile înregistrate. Senzorii în cauză sunt Sony IMX345 și Samsung S5K2L3 ISOCELL Fast.

sq-samsung-galaxy-s9-camera-1

Modelul S5K2L3 este versiunea îmbunătățită a senzorului S5K2L2 folosit pe Galaxy S8, S8+ și Note8 în timp ce IMX345 e similar cu modelul IMX400 folosit pe modelul Xperia XZ de anul trecut. Ambele au design în trei straturi ce combină CMOS image sensor, un procesor de semnal (ISP) și cip DRAM pentru captura materialelor video la 960fps ultra-slow mo. DIferența este că cip-ul IMX are DRAM între ISP și senzorul CMOS, în timp ce ISOCELL are CMOS și ISP puși față în față, iar memoria DRAM conectată pe ISP.

Cum sunt împărțiți senzorii și care modele, de pe ce piețe, primesc Sony sau ISOCELL, nu e încă foarte clar. Cred că important este de știut că indiferent care dintre cele două soluții sunt instalate pe smartphone, rezultatele sunt aceleași (sau cel puțin la nivel teoretic ar trebui să fie).

Cred că merită să știți informațiile de mai sus, mai ales dacă vă gândiți să vă faceți cadou excelentul Samsung Galaxy S9+.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep