HomeMobileAndroidTutorial: cum inregistrezi super slow motion la 960 fps cu Sony Xperia...

Tutorial: cum inregistrezi super slow motion la 960 fps cu Sony Xperia XZ2

cum inregistrezi super slow motion la 960 fps cu Sony Xperia XZ2Pentru că zilele acestea am realizat niște înregistrări interesante, mi-am propus să fac acest articol despre cum înregistrezi super slow motion la 960 fps cu Sony Xperia XZ2. Știți că Samsung a ales să folosească senzorul Sony pe anumite modele Samsung Galaxy S9, așa că este normal să me așteptăm ca și Sony Xperia XZ2 să poată face niște filmări deosebite în super slow motion, la 960 fps și odată cu asta să aducă în mâna utilizatorului obișnuit instrumente avansate de filmare, care nu cu mult timp în urmă păreau să aparțină numai cineaștilor de la Hollywood.

Poate că nu știați, dar Sony Xperia XZ2 are o cameră principală de 19 MP cu Motion Eye™ și un senzor 1/ 2.3” Exmor RS™, capabil să facă o treabă foarte bună, atât pe zona de fotografie cât și pentru filmare.

cum inregistrezi super slow motion la 960 fps cu Sony Xperia XZ2

Specificațiile camerei principale de pe Sony Xperia XZ2:

19MP Motion Eye™ camera
1/ 2.3” Exmor RS™ for mobile memory-stacked sensor
Pixel Pitch 1.22μm
25 mm wide Sony’s award-winning G Lens F2.0
BIONZ™ for mobile image-processing engine
960 fps Super slow motion video (FHD/HD)
Predictive Capture (motion / smile)
Autofocus burst
x8 Digital Zoom
HDR Photo
4K HDR Movie recording6
Quick Launch & Capture
Low-light photo: ISO 12800
Low-light video: ISO 4000
Predictive Hybrid Autofocus
Anti-distortion shutter
Triple image sensing technology
SteadyShot™ with Intelligent Active Mode (5-axis stablization)7

Am pus funcția Super slow motion la test să vedem ce iese, prima dată pentru captura picăturilor de apă:

Și apoi o secvență cu trecerea cailor de la parada Junilor Brașoveni, filmată la rezoluție HD – se poate filma super slow motion la 960 fps la rezoluție HD sau Full HD:

De știut și că Sony Xperia XZ2 poate filma și ”doar” slow motion, la 120 fps, trecerea de la un mod la altul putând fi realizată relativ simplu. Sony promite rezultate excelente pentru filmările slow motion cu telefonul:

Și eu pot confirma asta, dar numai dacă aveți parte de lumină ambientală foarte bună – în cazul meu, lumina ambientală a avut de suferit, însă rezultatele au fost foarte bune.

Cum inregistrezi super slow motion la 960 fps cu Sony Xperia XZ2?

Păi e relativ simplu.

1. Pornește modulul Camera de pe smartphone.

cum inregistrezi super slow motion la 960 fps cu Sony Xperia XZ2

2. Pe meniul din partea stângă apasă pe icon-ul ce simbolizează o cameră video și dacă vrei, activează și HDR apăsând pe butonul corespunzător din partea stânga jos a ecranului.

3. Selectează acum rezoluția de înregistrare pentru materialul video. Pentru asta e nevoie să apeși pe butonul de setări, din partea dreapta jos a display-ului și apoi Video resolution. Se poate selecta 4K, Full HD, Full HD (60fps), HD și VGA, recomandarea mea este să mergi pe 4K, Sony Xperia XZ2 având 64 GB disponibili pentru stocare, spațiu suficient să îți permită să faci niște teste mai interesante cu funcția super slow motion.

cum inregistrezi super slow motion la 960 fps cu Sony Xperia XZ2
Alege rezoluția de filmare

4. Pentru Steady Shot (materialul video să nu fie tremurat ca urmare a mișcării involuntare a mâinii) ai doar opțiunea Standard în cazul înregistrării 4K.

5. Recomandarea mea este să alegi H.265 pentru compresie – se face din File format (4K) – pentru că îți permite o calitate mai bună a imaginii.

cum inregistrezi super slow motion la 960 fps cu Sony Xperia XZ2
Alege formatul de compresie.

6. Acum derulează meniul în jos și de la Data storage, pune Internal storage. Chiar dacă ai un card microSD rapid, e indicat să pui filmările super slow motion (care automat sunt mai mari) pe mediul de stocare intern, mai rapid decât cardul extern.

cum inregistrezi super slow motion la 960 fps cu Sony Xperia XZ2
Nu uita să salvezi filmele super slow motion direct pe memoria internă, e mai rapidă.

7. Pornește la filmarea super slow motion.

După ce ai făcut toate setările de mai sus ești gata să începi să te joci cu funcția super slow motion la 960 fps pe Sony Xperia XZ2. Pornește aplicația Camera, treci pe modul de înregistrare video apăsând pe icon-ul corespunzător camerei video și după ce ai încadrat ceea ce vrei să filmezi, apăsă pe butonul de înregistrare (cel cu un un punct roșu în mijloc).

Acum ai început să filmezi la rezoluția selectată anterior (4K sau Full HD). Sony Xperia XZ2 poate filma super slow motion la 960 fps doar bucăți de câteva secunde, așa că ține de tine să alegi momentul în care activezi acest mod. O faci apăsând pe butonul de deasupra celui de înregistrare. Când începe înregistrarea super slow motion, vei vedea pe ecran o atenționare.

Asta e tot. Acum ține de tine să te joci cu opțiunea super slow motion și să încerci să scoți materiale cât mai interesante pe care ulterior să le redai prietenilor direct pe televizor sau să le urci pe YouTube.

Ține minte că rezultate foarte bune vei avea atunci când lumina ambientală este foarte bună!

Succes!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep