HomeMobileAndroidTutorial: ce este si cum filmezi super slow motion pe Huawei P20...

Tutorial: ce este si cum filmezi super slow motion pe Huawei P20 Pro

cum filmezi super slow motion pe Huawei P20 Pro

Astăzi vreau sa va spun mai multe despre ce este super slow motion si cum se foloseste aceasta functie pe noul flagship Huawei P20 Pro. După cum probabil știți deja, Huawei P20 Pro este primul smartphone care vine cu un sistem de trei camere foto cu lentile Leica (una alb negru de 20 MP, cea principală de 40 MP și una telephoto cu senzor de 8 MP) și focalizare laser, fiind totodată primul aparat de acest fel care trece de 100 de puncte în notele date de site-ul DxOMark.

cum filmezi super slow motion pe Huawei P20 ProCum de astăzi am început să testez noul flagship Huawei P20 Pro venit de la Orange prin programul Orange Smartphone Tester, prmul lucru pe care l-am remarcat (dincolo de faptul că aparatul arată excelent, dar are câteva inconsistențe importante despre care voi vorbi în zilele următoare) este că reușește niște filmări foarte bune pentru super slow motion, la 960 fps doar că pentru rezultate optime e nevoie să știți câteva lucruri suplimentare.

Filmare super slow motion la 960 fps e posibil doar la rezoluție 1280 x 720

Camera principală cu senzor de 40 MP de pe Huawei P20 Pro poate să facă niște filme deosebit de interesante la 960 fps. În urmă cu ceva vreme așa ceva era un vis foarte frumos când venea vorba despre smartphone, filmarea la 960 fps fiind posibilă doar pe camere video high end.

Lucrurile se schimbă și partea bună este că se schimbă în favoarea noastră, a utilizatorilor de rând. După Apple, Samsung, Sony acum vine rândul Huawei să ne inspire.

Înainte de a vă entuziasma prea tare e bine să știți că filmarea în super slow motion la 960 fps e posibilă pentru doar 2 secunde și merge doar la rezoluție HD 720p, adică 1280 x 720 pixeli. La fel stă treaba pentru filmarea la 240 fps, doar pentru modul slow motion la 120 fps se poate folosi o rezoluție mai mare, Full HD 1080p, adică 1920 x 1080 pixeli.

cum filmezi super slow motion pe Huawei P20 ProModulul camera de pe Huawei P20 Pro permite și schimbarea format-ului de compresie pentru materialele video înregistrate, pe lângă clasicul H.264 fiind posibilă alegerea lui H.265, mai eficient în ceea ce înseamnă spațiul ocupat de materialele video înregistrate.

Ambele setări pot fi alese din modulul Camera.

Cum filmezi super slow motion pe Huawei P20 Pro

Acestea fiind zise, haideți să vedem cum se filmează super slow motion la 960 fps cu noul Huawei P20 Pro. Pentru asta urmați șase principii de bază.

1. Alegeți-vă subiectul de filmat în așa fel încât să fie în lumină foarte bună. Fără lumină foarte bună riscați să iasă un material video cu care să nu puteți face prea multe.

2. Schimbați setările: porniți modul Camera, apoi mergeți pe bara din stânga pe More și de acolo alegeți Slow-mo.

cum filmezi super slow motion pe Huawei P20 Pro3. După asta apăsați pe butonul Settings și selectați modul de compresie H.265 așa cum ați văzut în imaginea de mai sus.

4. Selectați modul de filmare: 120 fps vs 240 fps vs 960 fps. Între 240 fps și 960 fps nu există diferențe în ceea ce înseamnă rezoluția/calitatea, așa că nu văd de ce nu ați merge pe ultima variantă.

cum filmezi super slow motion pe Huawei P20 ProAșa că apăsați de mai multe ori pe butonul din partea superioară a ecranului ca să treceți mai simplu prin modurile de filmare slow motion: 4x (120 fps), 8x (240 fps) și 32x (960 fps). Automat rezoluția de filmare se va schimba în funcție de modul de filmare ales.

5. Încadrați subiectul și apăsați pe butonul roșu ca să începeți filmarea.

Respectând pașii de mai sus am reușit să filmez la 960 fps-uri o albină în zbor. A trebuit să am ceva răbdarea și după multe cadre ratate – albina ieșea rapid din zona de focus, vântul care genera mișcări ale florilor și determina camera să focalizeze în altă parte, în final mi-a ieșit.

6. Salvați materialul în super slow motion

În mod implicit filmarea nu este salvată în super slow motion la 960 fps. Ea este salvată ca o filmare normală (o să vedeți că ia ceva timp până se termină procesul de scriere pe memoria internă) și la redare prin aplicația Gallery, se poate ajusta zona care este redată în super slow motion. Dacă deschideți materialul video în Gallery veți vedea că vi se oferă accesul la o zonă Timeline, unde puteți trage de marginile zonei selectate pentru a o face mai mare sau mai mică.

cum filmezi super slow motion pe Huawei P20 ProCând sunteți mulțumiți cu ce a ieșit, apăsați pe icon-ul cu cele trei butoane verticale și din meniul prezentat alegeți să salvați materialul. Acum îl aveți în super slow motion, gata să fie folosit pe rețelele de socializare sau urcat pe YouTube.

 

Acum că știți ce trebuie făcut, funcția super slow motion la 960 fps de pe Huawei P20 Pro vă este mult mai accesibilă, gata să vă ajute să faceți niște materiale video excelente.

Succes!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. Salut, eu nu reusesc sa fac slow motion mai lungi de 10 secunde. Tu cum ai facut? Indiferent cat de mult tin apasat butonul de inregistrare, tot 10 secunde filmeaza, undeva spre finalul apasarii.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep