HomeMobileAndroidGoogle ofera in Find my Device posibilitatea identificarii IMEI-ului aparatului

Google ofera in Find my Device posibilitatea identificarii IMEI-ului aparatului

FindMyDevice

Cel mai nou update al aplicației ”Find my Device” pentru Android aduce o opțiune pe care mulți o așteptau: Google oferă posibilitatea identificării SIM-ului folosit într-un aparat Android. Este dacă vreți funcționalitatea primordială pe care ”Find my Device” ar fi trebuit să o aducă din momentul în care a fost lansată.

Pentru cine nu știe încă, cu ajutorul ”Find my Device” (de pe web sau din aplicația de pe telefon, se pot obține detalii despre aparatul înregistrat pe contul Android, precum locație, ultimul moment în care a fost văzut online, locația, date despre rețeaua folosită și mai nou, posibilitatea de a vedea IMEI-ul prezent în telefon.

Funcționalitatea aduce oarecum ecosistemul Android la nivelul iOS, permițând utilizatorilor să aibă un control mai amănunțit asupra aparatelor asociate în contul GMAIL, mai ales acum, când se poate vedea nu numai locația ci și IMEI-ul (seria de identificare) aparatului.

În cazul în care aparatul este furat, combinația de funcții din ”Find my Device” aduc un grad mai ridicat de securitate: localizare, blocare, resetare. Versiunea 2.2 a ”Find my Device” permite identificarea rapidă a IMEI-ului prin simpla apăsare a butonului I din interfață:

FindMyDevice_IMEI

 

E suficient pentru a stopa traficul cu aparate Android furate? Încă nu, dar e un pas înainte. Mai e ceva până se va ajunge la nivelul Apple, ce permite invalidarea unui aparat pentru care nu a fost făcută dezasocierea din contul iCloud.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep