HomeFeaturedFocusKaspersky Lab isi va muta o buna parte din infrastructura in Elvetia

Kaspersky Lab isi va muta o buna parte din infrastructura in Elvetia

Kaspersky LabÎn urma scandalului legat de acuzațiile de hacking lansate de guvernul SUA, Kaspersky Lab face o mutare interesantă (și de așteptat din punctul meu de vedere) și își mută o bună parte din infrastructura din Rusia către Zurich, Elveția, unde va fonda și primul Centru de Transparență, unde partenerii vor putea să analizeze codul din produsele de securitate.

Producția de software se va muta în Elveția odată cu datacenter-ele ce țin datele utilizatorilor din Europa, America de Nord, Australia, Japonia, Coreea de Sud și Singapore. Planul de mutare prevede ca mutarea infrastructurii din Moscova către Zurich să se finalizeze pînă la finalul lui 2019.

”Scopul Inițiativei de Transparență Globală este să creeze procesele de evaluare pentru ca cei ce doresc o părere despre produsele de securitate să o poată avea, dincolo de poziția Kaspersky, fiind afectate procesel de update, detecție, stocare” scrie Eugen Kaspersky într-un material pe blog-ul Kaspersky.

Mutarea era evidentă pentru cei ce sunt familiarizați cu piața produselor de securitate. Rămâne însă o întrebare: ” e suficientă mutarea de la Moscova la Zurich și stabilirea unui Centru de Transparență pentru a elimina dubiile legate de colaborarea cu serviciile secrete ruse?”.

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep