HomeFeaturedFocusDupa ce a fost acuzata ca favorizeaza Rusia in razboiul cu Ucraina,...

Dupa ce a fost acuzata ca favorizeaza Rusia in razboiul cu Ucraina, DJI opreste vanzarile in aceste tari

DJI a anunțat că își oprește temporar activitatea în Rusia și Ucraina din cauza războiului, asta după ce a fost acuzată ca blochează funcționarea dronelor folosite de ucrainieni.
DJI a anunțat că își oprește temporar activitatea în Rusia și Ucraina din cauza războiului, asta după ce a fost acuzată ca blochează funcționarea dronelor folosite de ucrainieni.

DJI a anunțat că își oprește temporar activitatea în Rusia și Ucraina din cauza războiului, fiind prima companie chinezească care face asta. Cu toate că până acum au apărut mai multe comentarii legate de faptul că DJI a limitat funcționarea dronelor în Ucraina, limitând folosirea lor de către luptătorii ucrainieni – știți că au fost publicate o grămadă de materiale în care se arată nivelul distrugerilor realizate de “armata rusă eliberatoare”.

Conform declarațiilor, “DJI nu vrea să îi fie folosite dronele pentru a face rău și pentru asta oprim vânzările ca să ne asigurăm că dronele nu sunt folosite în luptă”. Acțiunea vine după ce Mykhailo Fedorov, ministrul Transformării Digitale din Ucraina a cerut DJI să nu mai vândă dronele în Rusia pentru că rușii le folosesc să ghideze rachetele cu care omoară civilii și că rușii folosesc datele din AeroScope pentru a monitoriza zonele de război.

Evident că DJI a spus că nu colaborează cu Rusia, cum altfel. Ce se va întâmpla în realitate nu avem de unde ști acum, însă rămâne de menționat că DJI e prima companie chinezească care s-a retras din Rusia.

Poate așa se gândește să înceapă să facă livrări directe și în România, ca să nu mai mergem prin distribuitori sau să folosim adrese din Ungaria/Bulgaria pentru a primit direct dronele de la ei.

via eng

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep