HomeFeaturedFocusMicrosoft depaseste Google ca valoare de piata

Microsoft depaseste Google ca valoare de piata

Ieri am aflat că Microsoft a întrecut Google (Alphabet) ca și valoare de piață, fiind prima dată când se întâmplă asta în ultimii trei ani. Microsoft a ajuns la o valoare de 753 miliarde USD în timp ce Google este la 739 miliarde USD – probabil că schimbarea nu va dura prea mult, însă ne arată cât de mult s-a schimbat Microsoft de când la conducere a venit Satya Nadella. După Apple și Amazon urmează acum Microsoft ca și valoare de piață, dovada că merge într-o direcție bună, chiar dacă asta nu e pe placul multora. Retragerea de pe zona mobile, avansul pe cloud și AI plus o relativă stagnare pe zona Windows fac din Microsoft o companie care stă bine pentru viitor.

Valoarea acțiunilor aproape că s-a dublat de când Satya Nadella a preluat frăiele Microsoft, în urmă cu patru ani. Ideea de tehnologii cross platform, AI și Cloud, plus HoloLens și Mixed Reality și mai nou quantum computing au stârnit interesul pieței.

Ce este interesant de analizat este faptul că spre deosebire de Apple și Google, veniturile Microsoft vin din trei direcții, în proporție aproape egală: 30% din cloud, 30% din office și suita de produtivitate iar 35% din Windows, Surface și gaming.

Prin comparație, Apple ia 60% din iPhone iar Google 90% din reclamă. Cu perspectiva piețeid e cloud și AI care va crește exponențial (unii zic că se va dubla în următorii doi ani), Microsoft stă foarte bine pentru o creștere și mai puternică în viitor, chiar dacă Windows devine din ce în ce mai puțin relevant …

Timpurile se schimbă și unele companii la fel.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep