HomeFeaturedFocusNokia X6 a fost prezentat oficial, primul smartphone cu notch

Nokia X6 a fost prezentat oficial, primul smartphone cu notch

Nokia X6

Dincolo de notch, Nokia X6 vine cu un aspect modern din toate punctele de vedere. Un display alungit (proporție 19:9), construcție din sticlă, cu ramă metalică și sistem dual camera. De fapt, Nokia X6 propune un raport specificații/preț extrem de atractiv și intră într-un segment în care Huawei se mișca destul de bine. Lucrurile vor deveni mai interesante pe zona de preț din jurul sumei de 1500 de lei. Sunt sigur că Nokia X6 își va face cât de curând apariția și pe piețele din Europa.

Nokia X6

Deocamdată Nokia X6 va fi disponibil doar în China, începând chiar de săptămâna viitoare, însă HMD Global a vorbit și despre disponibilitatea pe piețele occidentale. Oricum, surprinde curajul unei companii europene de a lansa un terminal direct pe piața din China, acolo unde competiția este acerbă, mai ales pe segmentul mid-range. E drept, Nokia X6 este fabricat în China, ca majoritatea telefoanelor smart.

Nokia X6 este construit în jurul unui display de 5,8 inchi și rezoluție fullHD+ (2280 x 1080 pixeli), prevăzut așa cum spuneam cu un notch central. Lucrurile sunt puse în mișcare de un chipset Qualcomm Snapdragon 636. La nivel de memorii ne sunt propuse trei versiuni de Nokia X6. Una cu 4 GB de RAM și stocare de 32 GB, una ceva mai avansată, care duce capacitatea internă de stocare la 64 GB și una de top, cu 6 GB de RAM și 64 GB memorie internă.

Pe partea din spate avem un sistem dual camera, compus dintr-un senzor de 16 megapixeli (f/2.0) și unul monocrom de 5 megapixeli (f/2.2). Tot pe partea din spate se găsește și senzorul pentru citirea amprentei digitale. Camera foto frontală este de 16 megapixeli (f/2.0). Camerele vin cu funcții automate de îmbunătățire a imaginilor, puse pe seama unui AI care vrea să realizeze poze cât mai reușite (background blur, face recognition, dynamic expression și multe filtre).

Un acumulator cu o capacitate de 3060 mAh și suport pentru încărcare rapidă, un connector USB Type-C și un sistem de operare Android 8.1 Oreo completează lista de specificații tehnice pentru Nokia X6.

Nokia X6

Prețurile pentru Nokia X6 încep de la aproximativ 200 dolari pentru versiunea cea mai slabă și ajung până la aproximativ 260 dolari pentru varianta de top. Așa cum spuneam, prețuri atractive care fac din Nokia X6 un jucător interesant pe segmentul mid-range.

via Nokia

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep