HomeMobileAndroidVideo: Google prezinta Android P Gestures, un sistem de navigare similar cu...

Video: Google prezinta Android P Gestures, un sistem de navigare similar cu cel de pe iOS

Android P GresturesUna din schimbările importante aduse de Google în viitorul său sistem de operare este Android P Grestures și seamănă izbitor de mult cu modalitatea de navigare de pe iOS. Puneți peste asta și faptul că Android suportă deja ideea de notch și mulți producători au adus deja astfel de aparate pe piață și ajungem la nimic altceva decât la o modalitate grosolană de copiere a iOS, că doar Android e revoluționar și mereu aduce chestii noi.

Până acum utilizatorii de Android puteau să navigheze folosind inițial butoanele hardware pentru Home, Menu și Back, apoi pe cele touch, apoi pe cele touch virtuale sau oricare combinație dintre aceste modalități. Odată cu Android P Gestures vine ceva nou: în locul celor trei butoane virtuale apare unul singur, care la apăsare duce pe Home Screen, la swype up aduce lista aplicațiilor deschise, swype dreapta sare direct în lista de aplicații.

Vă sună cunoscut? Haideți să vedem:

E fain? Cred că da. Mai ales că nu Apple a adus prima dată această ideea, ea datând din 2009 pe vremea în care Palm webOS încerca să se facă cunoscut.

Oricum, Google și Apple nu mai au Windows Phone/Mobile din care să se inspire, așa că încep să se copieze unii pe alții.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep