HomeMobileAndroidCateva argumente in favoarea lui Motorola Moto G6 Plus

Cateva argumente in favoarea lui Motorola Moto G6 Plus

Motorola Moto G6 Plus

Motorola Moto G6 Plus a venit la teste într-o perioadă destul de aglomerată în terminale pe același segment de preț. Și asta a fost foarte bine, pentru că prin comparație am putut identifica unele avantaje pe care acest terminal le-a avut în fața competitorilor săi. O să încerc în cele ce urmează să vă explic care sunt, din perspectiva mea, argumentele pe care acest terminal le scoate pe masă pentru a cuceri inimile utilizatorilor aflați în căutarea unui terminal din această zonă de buget.

Dar până acolo trebuie să îi facem o scurtă trecere în revistă. Motorola Moto G6 Plus reprezintă pasul făcut de către compania deținută de Lenovo înspre un design contemporan, modern, o apropiere față de standardele actuale. Adică, în primul rând un display alungit, de proporție 18:9, cu margini foarte subțiri, mai ales în laterale. Nu s-a mers până într-acolo încât să avem și un notch, acesta este încă apanajul telefoanelor mai scumpe. Însă s-a lucrat la aspectul fizic și din perspectiva parametrului screen-to-body ratio, care este acum mult mai mare.

Motorola Moto G6 Plus

În al doilea rând, seria G de la Motorola a trecut la o construcție din sticlă, cu două panouri unite printr-o ramă metalică. O sticlă care, deși nu mă atrage în mod deosebit la telefoane, trebuie să recunosc că arată mult mai bine decât suprafața metalică mată a lui Moto G5S Plus.

Motorola Moto G6 Plus

Iar pentru cei care nu se împacă cu felul în care sticla atrage urmele de degete, producătorul a inclus în pachetul standard al lui Motorola Moto G6 Plus și o husă de silicon transparent, care oferă o priză mai bună, dar și un grad de protecție în plus pentru dispozitiv.

Evident, s-ar putea ca gusturile utilizatorilor în materie de aspect să fie ceva mai pretențioase. Așa că, mulțumită celor de la MobileDirect, am avut la dispoziție o gamă variată de huse de protecție pentru Moto G6 Plus, din care se poate alege soluția cea mai potrivită pentru fiecare.

Toate aceste modificări care țin de construcție și cărora li se adaugă și unele la nivel de funcții software, au fost marcate de companie prin inscripționarea terminalului cu întreg numele companiei. Brandul Motorola se pare că are totuși o rezonanță mult mai bună în mintea pasionaților de dispozitive mobile, care nu au cum să uite faptul că această companie a fost de multe ori un pionier în industria de comunicații mobile.

Specificații tehnice complete Motorola Moto G6 Plus

Acum că am trecut de această introducere, este momentul să vedem cu ce iese Motorola Moto G6 Plus la înaintare atunci când vine vorba despre configurația sa. Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru Motorola Moto G6 Plus:

  • Ecran: IPS LCD
  • Diagonală: 5,9 inchi
  • Rezoluție: 2160 x 1080 pixeli (aspect 18:9)
  • Densitate: 409 ppi
  • Screen-to-body: 74,4%
  • Protecție: Gorilla Glass 3
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 630
  • Procesor: octa-core (8 x 2,2 GHz Cortex A53)
  • GPU: Adreno 508
  • Memorie RAM: 4 GB
  • Memorie internă: 64 GB
  • MicroSD: Da
  • Camera foto principală: dual camera 12 MP (f/1.7) + 5 MP (f/2.2), dual pixel phase detection autofocus, dual-LED dual-tone flash, face detection, panorama, auto-HDR
  • Camera foto frontală: 8 MP (f/2.2), LED flash
  • Acumulator: 3200 mAh
  • Încărcare rapidă: Da, 15 W
  • Sistem de operare: Android 8.0 Oreo
  • Senzor de amprentă: Da, frontal
  • Dual-SIM: Da
  • Altele: USB Type-C, radio FM, jack 3,5 mm
  • Dimensiuni: 160 x 75,5 x 8 mm
  • Greutate: 167 g
  • Culori: Gold, Deep Indigo, Nimbus

Avem de-a face cu o configurație mai mult decât decentă, care chiar și la o primă vedere, demonstrează că poate satisface fără emoții pretențile ridicate de un utilizator de Android de nivel mediu. Și practica ne-a arătat că chiar așa și este.

Preț și performanțe

Unul dintre argumentele pe care Motorola Moto G6 Plus le are este fără îndoială raportul foarte atractiv preț/specificații. Evident, pentru piața din România, nu punem la socoteală terminalele ce pot fi cumpărate direct din China. La momentul la care vorbim, Motorola Moto G6 Plus costă 1299 lei pe eMAG.ro. Este subiectul unei promoții, însă prețul este unul foarte bun, care ia fața unor competitori cu configurații asemănătoare.

Motorola Moto G6 Plus

În ceea ce privește performanțele, dacă tot v-am amenințat cu comparațiile, vă supun atenției materialul video de mai jos, în care îl vedem pe Motorola Moto G6 Plus cum se comportă în AnTuTu Benchmark, alături de un Huawei Mate 10 Lite și de un Asus Zenfone 5. Scorul este unul foarte bun, terminalul celor de la Asus este ceva mai sus ca și configurație.

Performanța așa cum o văd eu, adică comportamentul terminalului în timpul unei perioade mai lungi de utilizare este chiar mai satisfăcătoare. Am folosit terminalul pentru convorbiri, în rețeaua Vodafone (chiar le-am reproșat celor de la Motorola în cadrul unei întâlniri faptul că nu sunt suficient de activi în relația cu operatorii), cu date mobile, dar și cu conectare la două rețele wireless (acasă și la birou), pentru mail, social media, browsing și poze. Nu s-a blocat niciodată, nu s-a încins, nu a dat erori, totul a funcționat perfect. Da, știu, ar fi trebuit să mă și joc pentru a împinge lucrurile puțin mai departe, dar nu este genul meu de activitate pentru smartphone.

O să introduc tot la capitolul performanțe și autonomia terminalului, una care chiar m-a impresionat plăcut. În ritmul de utilizare descris mai sus și cu luminozitatea ecranului la maxim (a rămas așa de când am filmat clipul cu AnTuTu), terminalul rezistă aproape trei zile între două încărcări. Ceea ce pentru mine este mai mult decât suficient. O mare bilă albă pentru Motorola Moto G6 Plus din acest punct de vedere.

Camera

Consider camera foto un aspect foarte important pentru un telefon, de mult am încetat să mai folosesc alt tip de aparat foto, chiar și atunci când este vorba despre vacanțe. Așa că îmi place să văd cam care este comportamentul fiecărui telefon care îmi trece prin mână din punctul de vedere al fotografiilor realizate.

Camera de pe Motorola Moto G6 Plus mi se pare că s-a descurcat cel mai bine atunci când vorbim despre terminalele cu care am mai comparat acest telefon (Asus Zenfone 4, Moto X4, Huawei Mate 10 Lite sau chiar Samsung Galaxy A8 2018). E drept, am avut și lumina bună, însă detaliile sunt surprinse foarte bine, focusul funcționează.

Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus

Iar culorile sunt redate chiar corect, fără deformare. Cu mici accidente, ce-i drept.

Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus

Eu mă declar mai mult decât încântat de rezultate. E drept că am avut parte de soare și lumină bună.

Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus

Dar și atunci când afară era ceva mai înorat pozele au ieșit chiar bine.

Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus

Fotografiile la dimensiuni mari le găsiți pe pagina de Facebook MOBzine Romania.

Concluzii. Argumente pro si contra Motorola Moto G6 Plus

Dacă este să fac un fel de recensământ al chestiilor care mi-au plăcut la acest telefon, atunci acestea ar fi prețul cinstit, chiar bun, autonomia, camera foto cu rezultate peste așteptări. Aș adăuga aici ecranul, care se comportă foarte bine inclusiv în condiții de lumină puternică, dar și sistemul de operare destul de curat. Tot ca aspecte pozitive aș menționa și trecerea făcută de Motorola la un design ceva mai nou, contemporan, cu ecran alungit și construcție de sticlă. În strânsă legătură cu sticla din care este construit, îmi place mult faptul că vine în pachetul standard și o husă de silicon pentru acest terminal.

Tot un plus este și slotul care acomodează două SIM-uri, dar și un card microSD.

Motorola Moto G6 Plus

La nivel de reproșuri, trebuie să spun că nu îmi place deloc modulul circular care înglobează cele două camere foto de pe spate și flash-ul acestora. Este acel cerc marcă înregistrată Motorola, care pe mine nu mă impresionează deloc. Chiar și prin husa de silicon iese în evidență și are marginile destul de ascuțite, fiind deranjant.

Motorola Moto G6 Plus

Altceva nu prea am ce să îi reproșez acestui telefon, în limitele sale de preț pare să fie o alegere destul de inspirată. Ca de obicei, o să vă recomand să încercați să puneți mâna pe el înainte de a lua decizia de a-l achiziționa. Contactul fizic chiar contează, iar aprecierea depinde de la utilizator la utilizator. Una peste alta, aș spune că Motorola Moto G6 Plus este dovada clară a faptului că Motorola a început să meargă pe drumul cel bun și că Lenovo pare să fi găsit soluția fericită pentru această companie, o soluție pe care Google nu prea a reușit să o identifice.

7 COMENTARII

  1. […] Moto G6 Plus de la Motorola este un mid-range chiar reușit, care mi-a lăsat o impresie foarte bună după o perioadă destul de lungă de utilizare. Este un telefon complet, care încearcă să maximizeze bugetul investit în el. În pachetul standard vine inclusiv o husă transparentă din silicon, pentru a oferi un plus de protecție destul de necesar unui telefon construit din sticlă. […]

  2. Am folosit pentru aproape 2 ani un Moto G4. Am avut o mica problema cu el si eram hotarat ca urmatorul telefon sa apartina altui brand. Dar, dupa ce am testat 2 saptamani un G6 Plus si multe comparatii cu alte modele, m-am razgandit. E un aparat foarte bun, singurul repros e “nasul” camerelor video. L-am rezolvat cu o husa de la Cubz. Si eu le-am spus celor de la Motorola Romania ca operatorii GSM nu prea ii baga in seama. Orange ofera doar G6 Play gratuit la abonamentul de 30 euro , ceea ce este camatarie curata, platesti aparatul de 3 ori.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep