HomeCloud & MobilityMicrosoft lanseaza Mixed Reality as a Service în Europa

Microsoft lanseaza Mixed Reality as a Service în Europa

Mixed Reality as a Service: HoloLens pentru 260 GBP/luna.
Mixed Reality as a Service

Într-o mișcare extrem de interesantă Microsoft a pornit inițiativa Mixed Reality as a Service, prin care cei interesați pot achiziționa dispozitive HoloLens contra sumei de 260 GBP/lună în loc să plătească 3 sau 5000 USD cât costă un dispozitiv de development. În ultima perioadă Microsoft a lucrat intens cu partenerii pentru promovarea HoloLens în special pentru industriile de producție, inginerie, sănătate și educație, decizia de a oferi posibilitatea achiziționării unor căști HoloLens sub formă de abonament nu este deloc întâmplătoare. Microsoft are nevoie de cât mai mulți parteneri pentru a impune acest produs pe piață și cu toate eforturile avansul pare să fie unul foarte lent.

Ochelarii HoloLens, față de alte soluții gen HTC Vive sau Oculus, creează și folosesc hologramele suprapuse peste un mediu real și nu într-unul complet digital, realizat pe PC. Fiind un produs cu Windows 10 care nu are nevoie pentru a funcționa de fire, alți senzori sau un PC, HoloLens permite interacțiunea cu obiecte 3D prin gesturi și comenzi vocale.

image

În cei 260 GPB ai abonamentului Mixed Reality as a Service intră livrarea, instalarea, garanția și serviciul este posibil datorită colaborării cu JTRS și poate fi extins după necesități, inclusiv cu opțiuni de training. Modelul la 260 GPB este cel pentru abonament pe 24 de luni, cel pe 12 luni fiind la 363.8 GBP.

Cu acest serviciu HoloLens ajunge acum pe 39 de piețe, dintre care 29 sunt în Europa, în condițiile în care prognoza pentru piața de AR și VR este la 1.8 miliarde USD pentru 2018 pentru ca în 2020 să ajungă la 162 miliarde USD.

Între timp se mișcă și numărul de aplicații oferite de Microsoft, un exemplu ar fi cel în care startup-ul Kazendi folosește soluții de colaborare via HoloLens pe modele 3D și documente. Totodată acest lucru este permit și via Vuforia Studio prin care se pot crea rapid experiența 3D via Unity fără să fie necesare cunoștințe avansate de programare și design 3D.

Mișcarea este una foarte bună, prețul este atractiv. Mi-ar plăcea să văd că se și mișcă lucrurile într-o direcție bună.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep