HomeFeaturedFocusQualcomm Snapdragon 850 va fi folosit exclusiv pentru dispozitive Windows 10

Qualcomm Snapdragon 850 va fi folosit exclusiv pentru dispozitive Windows 10

Qualcomm Snapdragon 850

La Computex 2018 Qualcomm a anunțat că viitoarea platformă Qualcomm Snapdragon 850 Mobile Compute va aduce multe elemente noi, dar va fi disponibilă doar pentru dispozitive Windows 10 și nu și pentru smartphone.

Am testat Snapdragon 835 pe Asus NovaGo și mi-a plăcut cum se mișcă, mai puțin faptul că autonomia a fost sub ceea ce era anunțat. Acum, cu Snapdragon 850 Qualcomm spune că cipset-ul este creat special pentru aparatele cu Windows 10 și că sunt aduse schimbări importante.

În primul rând noul cipset ar trebui să funcționeze la viteze mai mari și pare să fie optimizat pentru folosirea pe Windows 10 (orice o fi însemnând asta la nivel de comunicat de presă). Performanța pare să fie crescută cu 30%, autonomia cu vreo 20% iar vitezele de transfer Gigabit LTE au și ele o creștere de 20%, în special datorită noului procesor de semnal Hexagon 685 și a modem-ului X20 LTE.

Teoretic, Qulcomm Snapdragon 850 este o versiune mai rapidă a Snapdragon 845 (cipset folosit pe noile smartphone-uri LG G7 ThinQ, HTC U12+ și Sony Xperia XZ2) pentru că poate fi răcit mai eficient (spațiul pe o tabletă hibrid e mai mare decât cel din smartphone), poate folosi acumulatori de capacitate mai mare și are driver-e speciale. Din ceea ce spune Qualcomm, Snapdragon 850 nu va fi folosit în niciun smartphone.

De exemplu, procesorul Kyro 385 este același cu cel de pe Snapdragon 845, dar merge la 2.95 GHz în loc de 2.8 GHz.

În plus, Snapdragon 850 suportă Microsoft Machine Learning SDK și inițiativa artificial intelligence (A.I.), oferind accelerare hardware pentru aplicațiile ce vor folosi aceste API-uri.

Noul Snapdragon 850 este făcut pentru entertainment, având implementate Qualcomm Aqstic și Qualcomm aptX audio, ce oferă:

  • Virtual surround sound.
  • Direct Stream Digital (DSD) format.
  • High-dynamic-range și ultra-low Total Harmonic Distortion plus Noise (THD+N).
  • aptX HD.

Dacă Snapdragon 835 a introdus redarea de conținut 4K, noul Snapdragon 850 va veni cu suport de captură 4K UHD și randarea pe un al doilea display – chestie ce probabil prinde bine în configurații de office.

Din câte am văzut, Qualcomm Snapdragon 850 va fi disponibil în sisteme cu Windows 10 abia în a două jumătate a lui 2018.

Sunt foarte curios dacă tot ceea ce v-am spus mai sus, din comunicatul Qualcomm, se va și adeveri. Pentru că ideea de Windows 10 pe ARM, mai cu seamă pe sistem cu dual display, sună foarte bine.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep