HomeFeaturedFocusTUTORIAL: ce este 3D Creator de la Sony si cum poate fi...

TUTORIAL: ce este 3D Creator de la Sony si cum poate fi folosit

3D Creator

3D Creator este o aplicție care vine preinstalată pe terminalele Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact. Pe cel din urmă am și folosit-o și pot să spun că este atât un instrument de divertisment, dar se poate dovedi utilă și în alt fel de situații. Foarte pe scurt, 3D Creator permite scanarea 3D a diferitelor obiecte, dar și a fețelor sau chiar a întregului cap al utilizatorului. Rezultatul este un fisier de tip .OBJ, compatibil cu majoritatea imprimantelor 3D, dar și un obiect care poate fi folosit ulterior în scopuri de divertisment pe Sony Xperia XZ2 Compact.

3D Creator

Vorbesc de versiunea compactă, pentru că pe el am testat și folosit această aplicație. Și trebuie să fac o scurtă paranteză și să mă declar extrem de încântat de Xperia XZ2 Compact, un mic monstru care nu se lasă cu nimic mai prejos de versiunea mare. Aveți aici o scurtă comparație a performanțelor dintre Sony Xperia XZ2 și Sony Xperia XZ2 Compact.

Revenim rapid la aplicația 3D Creator, pentru că ea este subiectul materialului nostru de față. Aplicația are cinci moduri: selfie scan, face scan, head scan, food scan și freeform scan. Dacă primele trei merg mai mult în zona de entertainment, ultimele două se pot dovedi utile și în anumite zone profesionale.

3D Creator

După o calibrare inițială, poate începe procesul de scanare. Camera de pe Sony Xperia XZ2 Compact începe să adune informații, pe măsură ce utilizatorul o mișcă în conformitate cu instrucțiunile care îi sunt furnizate pe ecranul telefonului.

3D Creator

După terminarea procesului de scanare, 3D Creator adaugă informații suplimentare subiectului, prin etapa de sculpting.

Urmează apoi aplicarea câtorva setări care merg mai degrabă în zona de culoare a rezultatului, grupate toate în submeniul Adjust: Brightness, Contrast, Shadows sau Smoothness.

3D Creator

Fiind vorba și de scanuri 3D de persoane, sunt posibile câteva retușuri sau modificări care să altereze destul de mult fața subiectului (sau, de ce nu, să o aducă cât mai aproape de realitate) dacă se dorește acest lucru (Alien, Big Chin, Round sau Slim), grupate toate în funcția Morph.

3D Creator

Evident, se poate face și un Crop pe rezultat, pentru a se elimina anumite informații nedorite.

3D Creator

Aceleași setări se pot aplica și în cazul scanării unui preparat culinar.

3D Creator

Sau chiar al unui freeform, un obiect nedefinit clar, pe care 3D Creator în poate totuși scana și salva în telefon. Aici apare acea orientare ceva mai dedicată anumitor profesii despre care vorbeam ceva mai devreme.

Folosind o scanare realizată cu 3D Creator pe Sony Xperia XZ2 Compact, se poate merge mai departe cu distracția chiar pe telefon.

Meniul Sony permite importul scanării pentru a creea un 3D Sticker, cu care utilizatorii, mai ales cei cu vârste mai fragede, se pot distra de minune.

De asemenea, scanarea obținută poate fi alocată unui avatar, prin intermediul 3D Avatar, cu care utilizatorii se pot juca în realitatea augumentată.

3D Creator

Sper că v-am oferit informații interesante despre 3D Creator de la Sony și v-am arătat câteva utilizări ale aceste aplicații care vine preinstalată pe Sony Xperia XZ2 și pe Sony Xperia XZ2 Compact.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep