HomeCloud & MobilityAI-ul NVIDIA poate repara imagini fara sa stie dinainte ce exista in...

AI-ul NVIDIA poate repara imagini fara sa stie dinainte ce exista in ele

AI NVIDIA
AI: NVIDIA lucreaza la un algoritm care poate retusa automat pozele neclare.

NVIDIA lucrează la un algoritm pentru AI care poate să repare imaginile fără să învețe cum arată ele în realitate. Echipa NVIDIA de la Aalto University și MIT au realizat un algoritm pentru AI care e capabil să repare imaginile neclare fără să știe dinainte ce se află în ele. Cercetătorii ne spun că au antrenat algoritmul cu zeci de meii de poze deteriorate și că rezultatele au fost dintre cele mai bune.

”Fără ca AI-ul să știe cum arată imaginea, el poate să o curețe, eliminând zgomotul, elementele deteriorate și în final să finiseze POZA”.

Scopul algoritmului este acela de a ajuta la repararea imaginilor vechi, să elimine anumite informații care pot strica poza (watermark, logo) și să curețe imaginile MRI. să descopere detalii interesante din fotografiile făcute corpurilor din spațiu.

Nu e prima dată când NVIDIA prezintă niște rezultate interesante vizavi de AI-ul legat de fotografii: în luna aprilie ne-a fost prezentat un altul, capabil să reconstruiască imaginile care aveau porțiuni mari deteriorate.

După cum se vede, acest nou algoritm își face treaba chiar bine, putând fi foarte ușor un competitor pentru AI-ul similar al Google de recunoaștere și reparare a fotografiilor. În stilul ăsta, pe viitor nici nu o să ne mai facem poze, ne gândim doar la ce am vrea, îi spunem AI-ului și el ne va genera poza, exact așa cum vrem, fără ca noi să ne mai deplasăm în locul și poziția respectivă.

via BP

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep