HomeMobileAndroidDe ce smartphone-uri sa va feriti pentru ca se strica repede

De ce smartphone-uri sa va feriti pentru ca se strica repede

De ce smartphone-uri sa va feriti pentru ca se strica repede
De ce smartphone-uri sa va feriti pentru ca se strica repede?

Mă gândesc că vreți să știți de ce smartphone-uri să vă feriți pentru că se strică repede. E o informație utilă pentru cei care sunt preocupați de fiabilitate și mai ales pentru cei e se gândesc să cumpere smartphone-uri Android la mâna a doua. Mobile Device Repair and Security Report pentru Q4 2017 realizat de Blancco ne dă niște informații foarte interesante.

În primul rând că în Europa rata de fiabilitate e mai mică, aparatele Android având un procentaj de stricare de aproape 40% față de 9% în SUA. Pentru iPhone & iPad proporția e oarecum similară, cu doar 12% aparate stricate în SUA și 36% în Europa.

De ce smartphone-uri sa va feriti pentru ca se strica repede
Problemele par să fie mai pronunțate în Europa.

Privind graficul de mai sus am fi tentați să spunem că e mai indicat să se achiziționeze aparate din SUA decât din Europa.

A doua chestie interesantă este legată de brand-uri:

De ce smartphone-uri sa va feriti pentru ca se strica repede
Samsung are cele mai multe probleme, logic dacă ne gândim că vine și cele mai multe.

În mod logic, Samsung, fiind și cel mai mare vânzător, are o rată de stricare de 34%, pe locul doi este Xiaomi cu 13% (cu vânzări însă semnificativ mai mici) și pe locul al treilea este Motorola (9%) secondat de LG (7%). Huawei are o rată de doar 4%. Nu văd nimic despre HTC.

Foarte interesant este și clasamentul pe modele: cele mai proaste aparate sunt Xiaomi Redmi 4 cu o rată de 9% de stricare, urmează Motorola Moto G(5S) Plus și Lenovo K8 Note. S7 și S8+ sunt doar la 3%, mai mult decât S6 și S7 Edge care sunt la 2%. Huawei nu ajunge în top și din nou nimic despre HTC.

Pentru iOS lucrurile sunt simple: statți departe de iPhone 6 și 6S pentru că acestea au cele mai mari probleme: 26% dintre aparatele iPhone 6 se strică și doar 14% din cele 6S.

image

Legat de care sunt problemele cele mai întâlnite, raportul ne oferă următoarele detalii:

image

Practic, pentru Android problemele principale se rezumă la performanță, cameră și microfon în timp ce pentru iOS problemele sunt legate de conexiunea Bluetooth și cea WiFi. Nimic legat de performanța iOS, asta în condițiile în care știm cu toții scandalul în urma căruia Apple a fost nevoită să admită că a umblat la ea, oficial pentru a asigura o autonomie bună, neoficial pentru a forța utilizatorii să cumpere modele noi.

Studiul e foarte interesant și dacă vreți să îl parcurgeți, atunci intrați pe acest link. Dacă nu, rămâneți cu esențialul: stați departe de Xiaomi Redmi 4, Motorola Moto G 5S și Lenovo K8, respectiv iPhone 6 și 6S.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Sincer, mi se pare misleading topul, atata vreme cat nu il legi de o cantitate de produse vandute: Samsung are cele mai mari vanzari la nivel mondial, e natural sa aiba cele mai multe telefoane defectate la numar absolut. La fel Iphone 6/6S, au cea mai mare baza de terminale instalate si sunt de cel mai mult timp pe piata. E natural sa se strice mai multe acum, fata de modelele noi.

    • De acord cu mentiunea despre Samsung, chestie pe care am punctat-o si eu. Insa vizavi iPhone 6/6S lucrurile ar fi trebuit sa stea complet altfel – un produs care e deja de mai multa vreme pe piata ar fi trebuit sa fie deja corectat si sa nu mai genereze pierderi, fiind deja ”vaca de muls” pentru Apple.
      Cel mai important mi se pare top-ul modelelor cu care mai mare rata de defectare.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep