HomeFeaturedFocusMicrosoft a lansat tableta hibrid Surface Go de 10 inci, la 399...

Microsoft a lansat tableta hibrid Surface Go de 10 inci, la 399 USD

Microsoft Surface Go
Microsoft Surface Go: tableta hibrid cu display touch de 10 inci și Windows 10.

După mai multe zile în care s-a tot discutat despre lansarea iminentă a unei noi tablete hibrid Surface, astăzi Microsoft a prezentat Microsoft Go, o tabletă hibrid ieftină (399 USD / probabil 399 EUR + TVA în Europa) cu display de 10 inci (3:2 și 1800 x 1200 pixeli), construită similar cu versiunea Pro.Deja a fost deschis procesul de comandă, livrările vor porni în luna august (mai precis pe 2 august). După cum se poate vedea Surface Go are atât cameră fronatală cu opțiune de recunoaștere facială cât și cameră secundară. Există și un conector USB-C 3.1 pentru conectarea unui dispozitiv extern (tabletă/telefon sau display).

Microsoft Surface Go

La fel ca modelul Pro, Surface Go poate fi folosit cu PEN (99 USD) și tastatură type cover (99 USD), iar pentru cine vrea și un maus special, Microsoft oferă noul Surface Mobile Mous la 35 USD.

Microsoft Surface Go

Tableta Surface Go este construită în jurul unei platforme Intel Pentium Gold 4415Y cu opțiuni de 4/8 GB RAM și 64/128 GB și o baterie care ar trebui să ofere o autonomie de 9 ore. Ca fapt divers, procesorul folosit de Microsoft e foarte similar cu cel folosit de Google pe Chromebook.

Inițial Surface Go va fi disponibil doar cu Wi-Fi, versiunile cu LTE urmând să apară ceva mai încolo.

Vă invit să urmăriți și acest material video în care Microsoft vorbește despre conceptul din spatele Surface Go:

După cum probabil vă așteptați, Surface Go vine cu Windows 10 S preinstalat dar care poate fi transformat în Pro gratuit, dacă se dorește asta.

Surface Go este poziționat ca o alternativă la iPad (329 USD) cu avantajul că permite folosirea aplicațiilor de desktop din Windows Store (incluzând aici soluția Microsoft Office) și prin asta vrea să vină în întâmpinarea nevoilor studenților și a celor ce nu au nevoie de prea multă putere de procesare, dar vor să aibă și o tabletă.

Ideea nu e rea deloc, sunt însă sceptic vizavi de succesul acestui produs, mai ales din prisma unui deținător al vechiului Surface RT, care inițial ar fi trebuit să fie ceea ce se vrea acum Surface Go. Da, e foarte bine să ai un laptop hibrid ușor, cu touch și cu posibilitatea de folosire a aplicațiilor Office.

Însă trebuie văzut cât de bine poate să facă față acestor tipuri de scenarii – în măsura în care voi putea obține/cumpăra un astfel de produs o să îi fac și un review și vă spun mai multe.

Până atunci mă interesează ce părere aveți voi: ați da banii pe așa ceva?

via TV

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep