HomeCloud & MobilityMicrosoft lanseaza PowerShell Core pentru Linux

Microsoft lanseaza PowerShell Core pentru Linux

PowerShell Core pentru Linux
PowerShell Core pentru Linux: proaspat lansat de Microsoft ca si pachet Snap pentru Ubuntu Store.

Da, după .Net Core pentru Linux, acum avem de la Microsoft și PowerShell Core pentru Linux semn că Microsoft iubește Linux-ul (sau că în final s-a trezit și nu îl mai poate ignora). PowerShell Core este disponibil în Ubuntu Snap Store ca și aplicație Snap, la fel cum e disponibilă și o versiune de Skype.

Pentru cine nu știe, PowerShell este shell-ul avansat pe care Microsoft l-a inventat pentru a înlocui vechiul MS-DOS din Command Line pentru Windows. Acum, dacă cineva vrea, îl poate pune și pe Linux.

De ce ar vrea asta când are la dispoziție soluții mult mai avansate? Pentru că sunt mulți utilizatori de Windows care au început să folosească în proiectele lor mașini cu Linux și care se pot simți mai confortabil să folosească PowerShell în locul soluțiilor clasice de pe Linux. Și pentru că folosind PowerShell poate să beneficieze de toată munca sa de până acum de pe Windows pe Linux și macOS, administratorii de soluții hibride pot să își desfășoare în continuare activitatea la același (bine, aproape) de productivitate.

Snap este un sistem de împachetare a aplicațiilor pentru Linux construit de Canonical pentru sistemul de operare Ubuntu și care face ca aplicațiile să fie disponibile pe mai toate distribuțiile Linux importante, fără modificări. În sine Snap este aplicația cu toate binarele sale și modulele de care depinde.

Cine vrea să instaleze PowerShell sub Linux o poate face simplu, cu comanda

snap install powershell –classic

după ce a instalat și configurat Snap. PowerShell se lansează cu comanda: pwsh.

Mai multe detalii despre proiect și cum se instalează găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep