HomeCloud & MobilityMicrosoft Research Open Data - un repository de date publice accesibil oricui,...

Microsoft Research Open Data – un repository de date publice accesibil oricui, prin cloud

Echipa Microsoft Research Outreach a oferit publicului larg Microsoft Research Open Data, un repository cu care cercetătorii pot lucra în ideea de acces și partajare. Microsoft Research Open Data este construit în așa fel încât să ofere accesul facil la diferite tipuri de seturi de date și în acest fel să se poată colabora mai simplu.

Microsoft spune că ”pe măsură ce cantitatea de date accesibilă oamenilor crește exponențial și cu o prognoză de 150 ZB (zeta bytes!) până la 2025 devine tot mai important ca datele să poată fi accesate și folosite în comun și nu să se piardă timp și resurse cu transferarea lor de la un grup de cercetători la altul. Cu Microsoft Research Open Data informațiile pot fi descărcate și folosite local sau pot fi transferate simply către o mașine Data Science din cloud-ul Azure, mai ales că acest tip de mașină virtuală are deja preinstalate instrumentele necesare pentru analiză și prelucrare (vedeți în imaginea de mai sus).

Datele din Microsoft Research Open Data sunt categorizate în funcție de destinația inițială și alături de informațiile prorpriuzise există și link-uri către articole și proiecte existente la momentul construirii setului de date.

Toate detaliile necesare conectării și folosirii Microsoft Research Open Data sunt disponibile aici: http://microsoftopendata.com și vă recomand să accesați site-ul și să vedeți ce puteți obține de acolo.

De exemplu, cine vrea să își construiască propriul proiect de AI poate să înceapă prin a consulta Frames (71,34 MB) sau Microsoft Machine Reading Comprehenesion (MS MARCO).

Cool, nu?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep