Investitia este una care face parte dintr-ul plan de expansiune cu un buget total de peste 700 milioane dolari, prin care compania coreeană intenționează să își eficientizeze procesul de producție. Noua fabrică este ridicată pe locul unei vechi locații care a aparținut tot celor de la Samsung, dar în care se produceau în principal televizoare și frigidere. Telefoanele reprezentau doar o mică parte din producția acestei locații.

Lucrurile s-au schimbat radical și întreaga fabrică, extinsă acum, produce doar telefoane smart. Este cea mai mare fabrică de smartphone din lume și are o suprafață de producție de 141.000 metri pătrați. Este locată în India, în Noida, Uttar Pradesh și va avea o capacitate maximă de producție de 120 milioane de unități pe an. Pe măsură ce va crește numărul de terminale Samsung produse într-un an în India (în prezent cifra este la 67 milioane), va crește și numărul angajaților. În total vor fi create 5000 de noi locuri de muncă în această unitate.

Fabrica Samsung a avut deja parte de o inaugurare oficială, la care au participat oficiali din top managementul companiei.

Samsung se luptă pentru supremație pe piața din India (o piață extrem de ofertantă prin potențialul ei) cu Xiaomi, care a ales la rândul său să producă terminalele direct în această țară. Este, până la urmă, o decizie pur economică, dată de costul mic al forței de muncă și de disponibilitatea directă pe piața de desfacere.

via FirstPost

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*