HomeFeaturedFocusSeria de console Xbox One va primit suportul de redare video in...

Seria de console Xbox One va primit suportul de redare video in Dolby Vision

Seria de console Xbox One va primit suport pentru redarea materialelor video în Dolby Vision, după cum a anunțat anul trecut Mike Ybarra, Vice President la Microsoft.

Multă lume aștepta această decizie pentru că în acest moment consolele nu mai sunt doar platforme de jocuri ci și instrumente pentru multimedia, în special pentru vizionarea de filme în format HD. Netflix are HDR, Amazon are HDR și ambele sunt suportate ca aplicații terțe pe Xbox One.

Dolby Vision alături de alte noi elemente de funcționalitate va ajunge în curând pe Xbox One cu un viitor update. Informația vine via Xbox Wire care anunță:

“Dolby Vision video streaming support va veni pe Xbox One S și Xbox One X! Dolby Vision permite televizoarelor ce au suport HDR să folosească opțiunile HDR pentru detecția culorilor din fiecare scenă, în comparație cu suportul clasic HDR care aduce corecția culorilor pe întregul film și nu pe fiecare scenă în parte.”

E un pas mare făcut de Microsoft cu Xbox One mai ales că deocamdată pe Playstation 4 suportul Dolby Atmos și Dolby Vision nu este încă implementat complet.

Alte schimbări ce vor veni pe Xbox One este suportul pentru alte limbi: spaniolă, portugheză, poloneză, suedeză și daneză și opțiunea de a vedea avatarul prietenilor direct în dashboard.

Și pentru că sunt proaspătul deținător al unei console Xbox One (apropo, a fost o promoție faină la Media Galaxy unde Xbox One S a fost la 949 de lei și Assassin’s Creed Origins la 139 de lei).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep