HomeMobileAndroidVLC nu mai merge pe smartphone-urile Huawei din cauza managementului prea agresiv...

VLC nu mai merge pe smartphone-urile Huawei din cauza managementului prea agresiv al consumului

VLC nu mai merge pe smartphone-urile Huawei
VLC nu mai merge pe smartphone-urile Huawei ca urmare a faptului ca EMUI inchide prea agresiv aplicația pe fundal.

Dacă aveți un smartphone Huawei de generație nouă s-ar pueta să aveți surpriza neplăcută și să vedeți că player-ul multimedia VLC nu mai merge și nici nu poate fi instalat din Play Store. Explicația este dată de creatorii soluție VLC care au decis să blocheze instalarea VLC pe aparatele Android din cauza faptului că soluția de management a consumului de energie pentru aplicațiile de pe telefoanele Huawei oprește VLC când acesta este folosit pe fundal pentru redarea multimedia.

Nu este prima dată când sistemul EMUI de pe Huawei generează astfel de probleme, omorând nejustificat procesele din fundal. Se poate modifica lista de aplicații care vor fi ocolite de ”paznicul” energiei din EMUI, adâugându-le în whitelist.

Echipa VLC a anunțat că din cauza numărului mare de rapoarte legate de problemelele VLC pe aparatele Huawei e mai bine să blocheze instalarea până Huawei va reacționa și va aduce un patch. Mi se pare o reacție extremă, mult mai simplu ar fi fost să detalieze cum să adauge VLC în whitelist.

Adică: Settings < Battery < Close Apps after screen Lock și acolo debifați VLC dacă aveți deja aplicația instalată. Dacă nu, mergeți pe site-ul VLC și descărcați de acolo APK-ul pe care ulterior îl instalați local.

Succes!

via VLC

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep