Misterul e deslusit: urmatorul Android 9 Pie tocmai a fost lansat de Google

1
Android 9 Pie
Android 9 P este de fapt Android 9 Pie și tocmai a fost lansat de Google pentru aparatele Pixel.

Într-o mișcare surprinzătoare Google a lansat aseară oficial următoarea versiune Android 9 P și ne-a lămurit: P-ul vine de la Pie și nu de la Peppermint așa cum bănuiam. Cred că Google are ceva cu Pie, dacă vă mai aduceți aminte, Android 4.4 a fost denumit Key Lime Pie.

Prezentat deja din luna mai, Android 9 Pie ar fi trebuit să aducă multe schimbări precum noul tablou Wellbeing, optimizarea consumului de baterie, sistem de navigare similar cu cel de pe iOS 11 și o mai bună integrare AI în UI, Google însă a decis să păstreze câteva pe post de funcționalități ”beta”. În primă fază ideea de Digital Wellbeing (funcția care ne arăta cât de dependenți suntem de smartphone oferind date despre cât de mult sunt folosite aplicațiile) nu va fi inclusă.

Android 9 Pie poate deja să fie instalat pe aparatele Pixel, pentru celelalte va veni undeva prin toamnă.

Altă funcție ce nu este inclusă este ”slices”, cea care permite aplicațiilor instalate să ”arunce” informații în căsuța de căutare.

Android 9 Pie
Android 9 Pie

Deși în programul de testare au participat și alți producători – Sony, Xiaomi, Nokia, Oppo, Vivo, OnePlus și Essential, doar cei din urmă au anunțat update-ul Android 9 Pie la câteva minute după Google.

Ca de obicei, va dura ceva până când HTC, Samsung, Huawei sau LG vor aduce update-urile pe flagship-urile lor. Dacă ne uităm în urmă, va dura cel puțin 6 luni.

Și ca să vă faceți o idee despre ce este Android 9 Pie, vă invit să vă uitați la materialul de mai jos:

Mai multe detalii despre versiunea Android 9 Pie găsiți aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here