HomeFeaturedFocusNokia este in top 10 global al producatorilor de smartphone

Nokia este in top 10 global al producatorilor de smartphone

Nokia

Dacă tot este momentul cifrelor financiare și al analizelor trimestriale, să ne uităm puțin și pe cifrele Couterpoint. În primul rând le verifică pe cele de ieri și certifică faptul că Huawei a urcat pe treapta a doua a podiumului, depășind Apple. Apoi, merge și ceva mai jos în clasament, arătându-ne și care sunt jucătorii din jumătatea inferioară a topului primilor zece producători.

Surpriza plăcută zic eu vine din partea Nokia (HMD Global), care se găsește pe a noua poziție a acestui clasament, cu o creștere impresionantă, de 782% față de perioada similară a anului trecut. Desigur, este ușor să crești de la zero, dar acest lucru nu știrbește cu nimic meritele finalndezilor. Sunt sigur că ascensiunea lor nu se va opri aici, este doar începutul. Nokia este dovada vie că un nume consacrat încă mai poate vinde, dacă este folosit cu cap. BlackBerry pe de altă parte, nu pare capabilă să iasă din blocajul în care se găsește, asta ca o comparație între două nume mari din istoria telefoniei mobile.

Vă las cu cifrele celor de la Counterpoint. Ca o scurtă paranteză, în cazul în care vă întrebați cine sunt cei de la Tecno, am aflat că este un producător chinez de smartphone care și-a concentrat vânzările pe piețele africane, de acolo și prezența lor în top 10.

Nokia

via Counterpoint

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep